Reuters: ‘Proximus overweegt datacenter-unit te verkopen’

28 juli 2023

Proximus bestudeert opties voor zijn datacenter-activiteiten. Dat meldt Reuters. Proximus zou onder andere denken aan een verkoop, om daarmee te profiteren van de groeiende vraag naar belangrijke infrastructuuractiva in Europa.

Reuters zegt dit te hebben vernomen van drie mensen die bekend zijn met de zaak. Proximus kent een marktwaarde van 2,5 miljard euro,. Het telecombedrijf zou bankiers aangetrokken hebben om te werken aan de verkoop. Daarbij zou de datacenter-unit in de buurt van 300 miljoen euro gewaardeerd kunnen worden, zeiden de bronnen tegen Reuters, sprekend op voorwaarde van anonimiteit.

De opbrengst van de verkoop zou Proximus kunnen helpen bij het financieren van investeringen in onder andere de uitrol van 5G en glasvezelnetwerken, aldus Reuters.

Een woordvoerder van Proximus zei in een verklaring per e-mail aan Reuters dat het zijn portfolio van activa, inclusief zijn datacenter-unit, “regelmatig evalueert”.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This