Atlona introduceert volgende generatie HDMI-switchers

27 juli 2023

Atlona introduceert de volgende generatie AT-HDR-SW-serie HDMI®-switchers en matrix switchers. Deze drie geavanceerde matrix switchers zijn direct leverbaar via de geautoriseerde Atlona-partners en leveren verbeterde videoprestaties, waaronder ondersteuning voor 4K/UHD video @ 60 Hz met 4:4:4 chroma sampling, HDMI-datasnelheden tot 18 Gbps en compatibiliteit met HDR-formaten (High Dynamic Range).

Dankzij hun compacte ontwerp zijn alle modellen eenvoudig onder een tafel te monteren in vergader- en onderwijsruimtes. De HDR-SW switchers en matrix switchers zijn geoptimaliseerd voor diverse AV-toepassingen, zoals in horeca- en winkeldisplays, vergaderzalen en andere ruimtes voor AV-presentaties en educatieve AV-systemen. 

Elk model beschikt over vijf HDMI-ingangen en diverse uitgangen, zodat systeemintegrators en eindgebruikers de ideale configuratie kunnen kiezen die voldoet aan hun specifieke vereisten:

  • AT-HDR-SW-51 (één HDMI-uitgang) – Een perfecte keuze voor vergaderzalen en ontmoetingsruimtes. De HDR-SW-51 kan ook grotere distributieplatforms met meerdere zones van stroom voorzien, zoals Atlona’s OmniStream AV over IP-systemen. 
  • AT-HDR-SW-52 (twee HDMI-uitgangen) – Ideaal voor presentatieruimtes waar twee schermen nodig zijn. De HDR-SW-52 is een matrix switcher die afzonderlijke inhoud kan leveren aan twee naast elkaar geplaatste presentatieschermen. De uitgangen kunnen worden gespiegeld of gematrixd via selecteerbare schakelmodi.
  • AT-HDR-SW-52ED (HDMI- en HDBaseT-uitgangen geconfigureerd als matrix) – Dit model biedt dezelfde voordelen en functies als de HDR-SW-52, maar de HDBaseT-uitgang kan video, ingesloten audio en Ethernet over afstanden tot 30 meter verzenden. Dit maakt het ideaal om te combineren met de Atlona AT-HDR-EX-100CEA-RX ontvanger. De HDR-SW-52ED kan worden gebruikt als vertrouwensmonitor in auditoria en collegezalen, naast de hoofdprojector. Het is ook perfect voor vergaderzalen om zowel een hoofdscherm als een secundair scherm langs een zijwand van inhoud te voorzien.

De HDR-SW-serie maakt deel uit van het uitgebreide assortiment Atlona 4K HDR-integratieproducten en biedt betrouwbare EDID-beheerfuncties, automatische ingangsschakeling en HDCP 2.2-naleving. Daarnaast is 4K downscaling naar 1080p bij 60, 30 of 24 Hz beschikbaar bij aansluiting op een HD-scherm. Alle drie de modellen kunnen audio van een HDMI-ingang decoderen naar S/PDIF of gebalanceerde analoge audio-uitgangen en kunnen worden bediend via Ethernet, RS-232 en IR.

Tenslotte bieden alle modellen uit de HDR-SW-serie ook nog geavanceerde integratiemogelijkheden die eenvoudig kunnen worden geconfigureerd en beheerd via een ingebouwde webinterface of Atlona’s Velocity™ AV-bediening, ruimteplanning en apparaatbeheersysteem. 

“De HDR-SW-serie biedt dezelfde betrouwbaarheid, flexibiliteit en uitgebreide functionaliteit als onze UHD-SW-modellen. Ze overtreffen hun voorgangers door volledige compatibiliteit te bieden met 4K bronnen en de nieuwste 4K HDR-formaten,” aldus Marshall Simmons, productmanager bij Atlona. “Naast het leveren van betrouwbare, kristalheldere beeldpresentaties in commerciële en residentiële omgevingen, vereenvoudigen de uitgebreide integratiemogelijkheden van deze switchers de installatie en zorgen ze voor maximale betrouwbaarheid.”

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This