Dassault Systèmes rapporteert sterke cijfers over 2e kwartaal

26 juli 2023

Dassault Systèmes – het concern achter het 3DEXPERIENCE-platform – heeft de resultaten bekendgemaakt over het tweede kwartaal van 2023. Dit kwartaal eindigde op 30 juni. De totale omzet groeide tijdens het tweede kwartaal met 8% naar bijna 1,45 miljard euro. De omzet uit softwareverkopen groeide in Noord- en Zuid-Amerika met 10%, in Europa met 9%, en in Azië met 4%.

Bernard Charlès, Chairman en Chief Executive Officer van Dassault Systèmes licht de cijfers toe: “Tijdens de transformatieve reis die wij in 2020 zijn begonnen, de overgang van ‘Things to Life’, heeft wetenschap een centrale rol gespeeld, omdat het onze ogen opent voor de wereld en het onzichtbare zichtbaar maakt.”

“Op wetenschap gebaseerde ‘Virtual Twin Experiences’ dienen als een universele taal, een nieuw ‘milieu’ dat de geheimen van de werkelijkheid ontsluit en onze verbeelding stimuleert. Deze ervaringen zijn verkennend en generatief, waardoor we disciplines kunnen overbruggen en grondbeginselen met een fris perspectief kunnen bekijken. Onlangs hebben we belangrijke evenementen georganiseerd waar groepen wetenschappers samenkwamen om de diepgaande koppeling van AI, cybersystemen en ModSim te onderzoeken, met een specifieke focus op de biowetenschappen. Dit heeft geleid tot nieuwe methoden om duurzaamheid voor te stellen, aangezien materiaalwetenschappen en biologie, in dienst van Virtual Twins in verschillende schaalgroottes, bijdragen aan het onthullen van het onzichtbare.”

“Ons doel is helder: 3DEXPERIENCE-omgevingen bieden die duurzame innovatie bevorderen en product, natuur en leven in harmonie brengen. We erkennen het belang van een diepgaand begrip van het leven zelf en streven ernaar om alle sectoren, van biowetenschappen tot productie en infrastructuur, naadloos op elkaar af te stemmen.”

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This