Cubbit benoemt twee veteranen op het gebied van gegevensopslag om wereldwijde expansie van het bedrijf te ondersteunen

19 juli 2023

Cubbit, de ontwikkelaar van Europa’s eerste geo-gedistribueerde cloudopslagplatform, heeft de benoeming aangekondigd van twee ervaren veteranen uit de wereld van gegevensopslag: Richard Czech als Chief Revenue Officer en Enrico Signoretti als VP Product & Partnerships.

De uitbreiding van het leiderschapsteam van Cubbit ondersteunt de doelstellingen van het bedrijf op het gebied van internationale groei en het benutten van strategische marktkansen op het gebied van cloud- en edge computing. Dit nieuws volgt op de aankondiging op 27 juni over de lancering van het internationale adviescomité van Cubbit, bestaande uit de eerste leden: Nicolas Ott, Alec Ross en Mikko Suonenlahti.

Richard Czech heeft meer dan 30 jaar ervaring als ondernemer en executive in de storage-industrie. De afgelopen zes jaar was hij VP EMEA of Sales bij Wasabi Technologies, een aanbieder van objectopslag, waar hij de Europese go-to-market-strategie van het bedrijf leidde. Voor Wasabi bekleedde Richard belangrijke posities in de technologie- en gegevensopslagindustrie, waaronder European Sales Executive bij DataXion, CEO van Lightsand Communications, VP of Technology, EMEA bij ADIC, en oprichter/president van InterBackup, een in de VS gevestigd back-up softwarebedrijf.

“De cloudmarkt bevindt zich in een volwassen fase. Klanten en channel partners begrijpen inmiddels de voordelen van cloudopslag, maar dit verschuift nu naar zorgen over het adopteren van oplossingen die niet-Europees of niet-soeverein zijn, waardoor ze blootgesteld worden aan de toenemende risico’s die gepaard gaan met de impact van de Cloud Act en de strengere nalevingsvereisten van de GDPR”, aldus Czech, “Bovendien is het vertrouwen op één fysieke locatie voor cloudgegevens geen levensvatbare strategie meer, omdat het organisaties kwetsbaar maakt voor grote verliezen in geval van een incident. Met zijn flexibele, duurzame en gedistribueerde S3-architectuur biedt Cubbit een unieke oplossing die moeiteloos kan opschalen van privé-opslag naar tientallen openbare opslaglocaties met slechts een paar klikken.”

In zijn rol als Chief Revenue Officer bij Cubbit zal Czech’s unieke ervaring zich richten op het stimuleren van bedrijfsgroei door een holistische benadering te hanteren bij het overzien van de volledige omzetcyclus (met de afstemming van teams, operaties en systemen) rondom de klantervaring in het go-to-market-proces.

Enrico Signoretti heeft meer dan 30 jaar ervaring in de IT-industrie en heeft verschillende functies bekleed, waaronder IT-manager, consultant, hoofd productstrategie, IT-analist en adviseur. Hij is een internationaal bekende auteur, blogger en spreker op het gebied van next-generation technologieën. De afgelopen vier jaar heeft Signoretti de vinger aan de pols gehouden van de opslagindustrie als Head of Research Product Strategy bij GigaOm. Hij heeft nauw samengewerkt en relaties opgebouwd met toonaangevende visionairs, CTO’s en IT-besluitvormers over de hele wereld. Signoretti heeft ook bijgedragen aan toonaangevende wereldwijde online sites (met meer dan 40 miljoen lezers) voor nieuws over bedrijfstechnologie.

“Gegevens zijn de belangrijkste troef voor elke moderne organisatie, en we genereren er steeds meer van. Om het volledige potentieel van gegevens te benutten, zal de behoefte om volledige controle te behouden over soevereiniteit, beveiliging en kosten zich verdrievoudigen. Bovendien worden gegevens gegenereerd in de edge, niet in de cloud. Er zal dus steeds meer behoefte zijn aan een flexibel systeem met voortdurende toegang en mobiliteit om gegevens te verplaatsen naar waar we het nodig hebben tussen verschillende clouds en oplossingen. Objectopslag heeft een standaard gezet voor communicatie tussen platforms, maar deze technologie is niet ontworpen voor de edge. Daar komt Cubbit in beeld met een decentraal platform van de volgende generatie, geoptimaliseerd voor edge- en multi-cloudgebruiksscenario’s, dat volledige controle geeft over gegevens, infrastructuur en kosten”, legt Signoretti uit.

“De afgelopen drie jaar hebben we met succes onze eigen geo-gedistribueerde technologie gelanceerd en getest bij meer dan 5000 bedrijven. Nu is het tijd om het bedrijfsmodel op wereldwijde schaal uit te rollen, en daarvoor hadden we ervaren professionals nodig die de juiste koers kunnen bepalen en het team naar succes kunnen leiden.” legt Stefano Onofri, mede-CEO en mede-oprichter van Cubbit, uit.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This