België op 5e plaats van Europese landen met meeste remote workers

10 juli 2023

Een nieuwe studie heeft een lijst met Europese landen opgeleverd waar de meeste mensen op afstand werken. België staat met 5,16% van de bevolking die op afstand werkt, in de top 10.

De experts van Moving to Spain hebben gekeken naar de kosten van levensonderhoud, internetsnelheden, de bevolking die op afstand werkt en digitale nomadenvisa die in verschillende Europese landen worden aangeboden om de beste bestemmingen voor externe werknemers te onthullen om naar te verhuizen.

Het onderzoek toont verder aan:

  • Het Europese land met de meeste externe werknemers is Noorwegen, waar bijna 11% van de bevolking elke dag thuiswerkt. Dit is bijna drie keer hoger dan het Spaanse percentage van minder dan 4,5%.
  • Finland staat op de tweede plaats met 8,27% van de bevolking die elke dag of bijna elke dag thuiswerkt, iets minder dan het dubbele van Spanje.
  • De top drie wordt gecompleteerd door Nederland, waar 6,95% van de bevolking elke dag of bijna elke dag thuiswerkt.

Verdere bevindingen:

  • Met een score van 7,79 is Noorwegen uitgeroepen tot het beste land voor telewerkers. Duitsland en Hongarije volgen op de voet met respectievelijk 7,22 en 7,10.
  • Noorwegen is ook uitgeroepen tot het Europese land met het hoogste percentage van de bevolking dat elke dag vanuit huis werkt, namelijk 10,94%. Het Europese gemiddelde voor deze factor is 4,78%.
  • Denemarken is onthuld als het Europese land met het snelste internet, met een downloadsnelheid van 204 Mbps. Op de tweede en derde plaats volgen Roemenië en Spanje met downloadsnelheden van respectievelijk 180 Mbps en 178 Mbps.
  • Het land met de laagste kosten van levensonderhoud is Servië, met een score van 37,2 voor de kosten van levensonderhoud in het onderzoek. Noorwegen heeft daarentegen de duurste kosten van levensonderhoud, met een score van 88,6.
Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This