Aggreko stimuleert Greener Upgrades met de lancering van een emissiecalculator

10 juli 2023

Het wereldwijd actieve energiebedrijf Aggreko heeft zijn steun aan groene activiteiten weer bevestigd met de lancering van een nieuwe emissiecalculator. Met deze tool krijgen gebruikers praktisch inzicht in de verlaging van het percentage emissies en brandstofverbruik als wordt overgestapt op een Greener Upgrade.

Recente trends in de industrie wijzen op een dringende behoefte aan groenere energieopwekking. Als onderdeel van haar Green Deal Industrial Plan, bijvoorbeeld, beschouwt de Net-Zero Industry Act 2023 van de EU groene technologieën als vitaal voor de vooruitgang van de industrie.

Nu energiekosten de vraag naar efficiëntere praktijken verder vergroten, lanceert Aggreko een nieuwe emissiecalculator, toegankelijk via de website van het bedrijf, waarmee exploitanten groenere alternatieven kunnen identificeren voor de huidige methodes van energieopwekking van hun organisatie. De calculator gebruikt daarbij informatie die is gebaseerd op de unieke energiebehoefte van elke locatie voor het bepalen van potentiële besparingen in kooldioxide, stikstofoxiden, fijnstof en brandstofverbruik.

Matt Watson, European Manufacturing Sector Export bij Aggreko Europe zegt: “Nu duurzaamheidswetgeving steeds strenger wordt, heeft de overheid een beroep gedaan op alle sectoren om hun steentje bij te dragen aan de transitie naar groene energie. Onstabiele energieprijzen betekenen ook dat exploitanten de voordelen van efficiëntere oplossingen gaan inzien.

“Processen binnen deze sector kunnen echter bijzonder energie-intensief zijn, dus het vinden van een effectieve vervanging voor huidige technieken voor energieopwekking kan vaak een uitdaging zijn. Juist daarom hebben we onze nieuwe emissiecalculator gelanceerd, waarmee exploitanten makkelijk een groenere oplossing kunnen vinden op basis van de energiebehoefte van hun locatie.”

De calculator is ontwikkeld op basis van Aggreko’s uitgebreide ervaring met het leveren van decentrale energieoplossingen aan de industrie, waarbij speciale aandacht is besteed aan sectorspecifieke toepassingen voor productie, bouw, datacenters en petrochemie.

De tool maakt deel uit van Aggreko’s bredere Greener Upgrades initiatief en volgt op de introductie van een aantal duurzamere technologieën in de vloot van het bedrijf. Hieronder vallen oplossingen als Stage V generatoren en batterijopslagsystemen (BESS) met ultra lage emissie, maar ook het gebruik van gehydrogeneerde plantaardige olie (HVO) als drop-in brandstof.

Matt concludeert: “De groene overgang van het Verenigd Koninkrijk kan alleen plaatsvinden door een reeks stapsgewijze veranderingen. Zelfs door alleen maar over te stappen op een kleinere generator die de behoeften van de locatie niet overstijgt, kunnen exploitanten een directe vermindering van de CO2-uitstoot realiseren.

“Op de lange termijn kunnen kleine aanpassingen als deze exponentiële rendementen opleveren. We raden productiebedrijven dan ook ten zeerste aan om alle alternatieven in kaart te brengen, want u zou wel eens versteld kunnen staan van de efficiëntiewinst die ook dit kan opleveren.”

Klik hier om toegang te krijgen tot Aggreko’s emissiecalculator.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This