Wim Remes keert terug bij spotit als nieuwe Operations Manager

3 juli 2023

Cybersecurity – en netwerkingbedrijf spotit uit Merelbeke pakt uit met een straffe transfer. Niemand minder dan Wim Remes (47), voormalig bestuurslid van ’s werelds grootste cybersecurityorganisatie ISC², wordt de nieuwe Operations Manager.

Remes zal samen met stichters en eigenaars Steven Vynckier (CEO) en Frederik Rasschaert (CTO) de lijnen bij spotit uitzetten. “We zijn erg blij dat we Wim weer in ons team mogen verwelkomen. Hij brengt een enorme schat aan ervaring met zich mee”, zegt Steven Vynckier, CEO van spotit.

Wim Remes

Wim Remes is geen onbekende voor spotit. Tussen 2017 en 2022 was de Antwerpenaar er al aan de slag als consultant. Hij focuste er vooral op penetration testing en advisory services. In die hoedanigheid lag hij mee aan de basis van de visie achter het Security Operations Centre (SOC). Dat centrum met experten monitort 24/7 de IT-omgeving van bedrijven, detecteert en verwijdert mogelijke cyberaanvallen en gevaren.

Als Operations Manager zal Remes verantwoordelijk zijn voor het operationele luik binnen spotit. Zo zal hij niet alleen het SOC-team onder zijn hoede hebben, maar stuurt hij ook de teams aan die actief zijn binnen het Netwerk Operations Centre (NOC), de operation engineers, etc. Remes wil het spotit-team zoveel mogelijk plezier laten beleven aan interessante uitdagingen, die een meerwaarde betekenen voor elke klant. Met zijn visie stelt hij, samen met CEO Steven Vynckier en CTO Frederik Rasschaert, spotit in staat om kwalitatieve diensten te leveren aan een brede groep klanten in Europa en de Verenigde Staten.

“In een wereld waar de digitalisering ons dagelijks leven ondersteunt is de nood aan connectiviteit, data, en de beveiliging daarvan een van de hoogste prioriteiten. Samen met het talent waarover spotit beschikt is het mijn doel om België en de wereld veiliger te maken vanuit een visie die verankerd is in het beheersen van complexe technologieën, het reduceren van risico, en het ondersteunen van innovatie”, aldus Wim Remes, Operations Manager bij spotit.

Autoriteit binnen cybersecurity

Wim Remes is ondertussen al 26 jaar actief in IT en cybersecurity. Naast een uitgebreide ervaring bij bedrijven zoals Ernst & Young, IOActive, en Rapid7 fungeerde hij tussen 2012 en 2018 ook als lid van de Raad van Bestuur van ISC², de grootste cybersecurityorganisatie die certificaten uitreikt ter wereld met bijna 200.000 leden. De voorbije twee jaar was Wim de Managing Director voor security services bij Damovo, waar hij verantwoordelijk was voor alle cybersecurityactiviteiten in de EMEA regio (Europa, Midden-Oosten en Afrika). Tot slot was Wim nauw betrokken bij Brucon, de belangrijkste onafhankelijke securityconference in België, en spreekt hij regelmatig op internationale beurzen en congressen.

“Wim kan heel wat adelbrieven voorleggen. Met zijn jarenlange ervaring en opgebouwde kennis, zowel op technisch als leidinggevend vlak, is hij een enorme meerwaarde voor ons bedrijf. Hij zal niet alleen het operationele luik voor zijn rekening nemen, maar zal ook als coach fungeren: onze mensen kijken naar hem op en kunnen heel veel van hem opsteken. Het is voor spotit een compliment dat een autoriteit zoals Wim met veel goesting naar ons terugkeert. Samen met hem gaat ons bedrijf mooie tijden tegemoet”, vertelt Steven Vynckier, CEO van spotit.

Nieuw ambitieus management

Het management van spotit telt sinds juni een aantal nieuwe gezichten. Naast Wim Remes heeft ook Hein Pattyn zich bij het team gevoegd als Business Development Manager. Zij vervangen respectievelijk Wim Lespoix en Jürgen Verniest, die hun carrière een andere wending geven. Voorts blijven Steven Vycnkier als CEO en Frederik Rasschaert als CTO aan de slag en is Kim Craenhals verantwoordelijk voor HR. Met het nieuwe en ambitieuze management is spotit klaar om verder te groeien in binnen – en buitenland en om bedrijven nog beter te beschermen tegen cyberaanvallen.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This