Nokia en Red Hat kondigen partnerschap aan voor nieuwe telecommunicatieoplossingen van de beste kwaliteit

3 juli 2023

Nokia en Red Hat hebben aangekondigd dat zij een overeenkomst hebben bereikt om Nokia’s core netwerkapplicaties nauw te integreren met Red Hat OpenStack Platform en Red Hat OpenShift

Als onderdeel van de overeenkomst zullen Nokia en Red Hat gezamenlijk bestaande Nokia Container Services (NCS) en Nokia CloudBand Infrastructure Software (CBIS) klanten ondersteunen en verder ontwikkelen, terwijl ze een pad ontwikkelen voor klanten om na verloop van tijd te migreren naar Red Hats platformen. Daarnaast zal Nokia de infrastructuurplatforms van Red Hat gebruiken om de ontwikkeling en het testen van Nokia’s uitgebreide core netwerkportfolio te versnellen.

Klanten van Nokia zullen rechtstreeks door Nokia ondersteund blijven worden, terwijl Red Hat Nokia zal voorzien van doorlopende ontwikkeling, diensten en geavanceerde zorg voor Nokia NCS en CBIS. Naarmate de cloudstrategieën van klanten zich ontwikkelen, zullen Red Hat en Nokia een soepel overgangstraject ondersteunen voor klanten die ervoor kiezen om te migreren naar de platformen van Red Hat. Daarnaast zullen bepaalde cloudinfrastructuurteams van Nokia overgaan naar Red Hat om doorlopende roadmap-evolutie, implementatiediensten en ondersteuning te bieden namens Nokia aan zijn klanten.

Nu serviceproviders de mogelijkheden van 5G verkennen, waaronder core network, open RAN, multi-access edge computing (MEC), applicatiemodernisering en meer, hebben ze meer flexibiliteit en opties nodig om applicaties en diensten in te zetten op de infrastructuur en locatie van hun keuze. Dit betekent dat integratie en interoperabiliteit tussen het ecosysteem van cruciaal belang is.

  • Nokia gebruikt Red Hat als zijn primaire cloudinfrastructuurplatform voor het ontwikkelen, testen en leveren van de core netwerkapplicaties van Nokia;
  • Nokia blijft zijn kernnetwerktoepassingen ondersteunen op het Nokia NCS- en CBIS-platformaanbod;
  • De core netwerkapplicaties van Nokia zullen nauw worden geïntegreerd met Red Hat OpenStack Platform en Red Hat OpenShift, het toonaangevende hybride cloud applicatieplatform aangedreven door Kubernetes;
  • Nokia zal Nokia’s core netwerk cloud-native netwerkfuncties (CNF’s) en gevirtualiseerde netwerkfuncties (VNF’s) certificeren op Red Hat OpenShift en Red Hat OpenStack Platform met implementatieopties voor klanten op bare-metal, gevirtualiseerde en publieke cloud telco-infrastructuuraanbiedingen, waaronder die van Amazon Web Services, Google, Microsoft en anderen.

Klanten van Nokia’s cloudinfrastructuurplatform krijgen de volledige service en ondersteuning van Red Hat’s open source ecosysteem en toegang tot Red Hats transformatieve 4G- en 5G-technologieën en use cases. Door Nokia’s 5G-expertise te combineren met Red Hat’s open hybride cloudvisie, kunnen klanten hun core netwerkinfrastructuur en -applicaties volledig cloud-native en klaar voor de toekomst maken met service en ondersteuning van Red Hat terwijl de industrie versnelt naar de edge.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This