Citymesh opent eerste kantoor in Nederland

30 juni 2023

Citymesh vestigt zich nu ook in Nederland, strategisch dicht bij de haven van Rotterdam. De Belgische telecomspeler neemt naast het kantoor meteen het klantenportfolio, een top-manager en een pak know-how over van het Nederlandse Aerea Networks. Zo garanderen ze continuïteit, gecombineerd met de innovatie waarvoor Citymesh gekend is. 

Joeri Tranchet, COO bij Citymesh, kan zijn enthousiasme alvast niet onder stoelen of banken wegstoppen: “De alsmaar groeiende vraag naar zowel private 4G/5G en tijdelijke netwerken (denk bijvoorbeeld aan events), plus de aanwezigheid van onze aandeelhouder Cegeka in Nederland, maakt dit een logische overname. Met onze kennis en ervaring op de Belgische markt, aangevuld met de overname, kunnen we vlot totaalpakketten aanbieden. Van 0G tot 5G, van fiber tot WIFI, want connectiviteit gaat verder waar de landkaart stopt.”    

Nicholas Van Hoey Smith, huidige CEO van Aerea, zal de Nederlandse markt helpen uitbouwen voor Citymesh: “Dit is een mooie volgende stap. Citymesh heeft al mooie cases in zowel het 0G, drone- als Mobile Private Network verhaal. Denk maar aan Brussels Airport en BASF België. Mijn expertise ligt dan weer vooral in de evenementensector, dus een plus een wordt drie. Een cliché, ik weet het, maar het plaatje klopt. Hier in Nederland is gegarandeerde vraag naar connectiviteit, zeker op events, dus de ervaring die Citymesh in dat domein kan brengen, ook qua WIFI en LAN, is mooi meegenomen. Ik zie er hartstikke naar uit om Citymesh het podium te geven dat ze verdienen in Nederland.”  

Nu het Nederlands kantoor er is, kijkt Citymesh uit naar samenwerkingen rond fiber, maar ook partnerschips als virtuele operator met bestaande Nederlandse operatoren aan de hand van een mobile virtual network operator-akkoord. Zo kan Citymesh naadloos roaming tussen privaat en publiek netwerk aanbieden, ook over de grenzen heen. De flow tussen datacaptatie, gegarandeerd en veilig transport en verwerking van die data door cloud diensten en A.I. -ook wel de Trinity of Innovation genoemd- wordt zo verzekerd, met de ervaring van Cegeka op de Nederlandse markt achter de hand. 

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This