OpenInfra Foundation lanceert Europese hub om samenwerking tussen communities te versterken en bescherming van open source infrastructuur

15 juni 2023

De OpenInfra Foundation heeft aangekondigd dat het regionale hubs gaat openen in Europa, te weten in België en Azië, met als doel open source communities en technologieën te promoten en te beschermen in deze regio’s. Europa en Azië hebben de afgelopen jaren een snelle groei doorgemaakt bij OpenInfra Foundation en vertegenwoordigen momenteel respectievelijk 32,5% en 38,8% van de bij de OpenInfra Foundation aangesloten organisaties. In beide regio’s zijn ook de uitdagingen voor open source en wereldwijde samenwerking toegenomen.

De OpenInfra Foundation geeft actief uiting aan haar bezorgdheid, onder andere over de huidige formulering die wordt voorgesteld in de EU Cyber Resilience Act met betrekking tot open source software. Het is een voorbeeld van regionaal beleid en regelgeving die, onbedoeld of opzettelijk, een negatieve invloed zouden kunnen hebben op open source infrastructure rtechnologieën. Andere voorbeelden zijn voorstellen voor het reguleren van de rol van open source in AI-technologie zoals ChatGPT. De regionale hubs zullen de OpenInfra community een juridische status geven om deel te nemen aan beleidsdiscussies en een sterker mechanisme om de invloed van de deelnemende organisaties te vergroten.

Deelnemers aan OpenInfra Asia en OpenInfra Europe zullen samenwerken in:

 • Het bevorderen van open source infrastructuur in de regio
 • Het bespreken van regionale strategische kwesties
 • Regionale feedback verzamelen en lokale standpunten naar voren brengen
 • Coördinatie van lokale communities en evenementen
 • Het uitvoeren van regionale business development en marktonderzoek
 • Voorzien in lokale programma’s voor het opleiden open source contributors

Founding participants van OpenInfra Europe zijn:

 • Alisys
 • Bitergia
 • Canonical
 • Cleura
 • Cloud & Heat
 • Cloudbase Solutions
 • ComponentSoft
 • Deutsche Telekom
 • Elastx
 • Ericsson
 • Exaion
 • Fairbanks
 • G-Research
 • Infomaniak
 • OSB Alliance
 • OSISM
 • OVHCloud
 • OW2
 • Safespring
 • Sardina Systems
 • Schwarz IT
 • Secustack
 • Société Générale
 • StackHPC
 • Ultimum
 • Virtuozzo
Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This