Cloudera Observability optimaliseert hybride cloudkosten

12 juni 2023

Cloudera, het hybride databedrijf, introduceert Cloudera Observability voor alle klanten die het Cloudera Data Platform (CDP) gebruiken in publieke of private cloudomgevingen. Deze oplossing biedt nieuwe functionaliteit voor het open data lakehouse dat is geïmplementeerd met CDP, in de vorm van bruikbare inzichten voor data, applicaties en infrastructuurcomponenten. Met als doel de kosten te optimaliseren, problemen automatisch op te lossen en de prestaties te verbeteren. FinOps en financiële regelgeving maken kostenbeheer voor CDP mogelijk om budgetoverschrijdingen te voorkomen en capaciteitsprognoses voor de planning mogelijk te maken.

Cloudera Observability

Hybride multiclouds zijn de nieuwe de facto standaard. Met bedrijfsdata die zowel on-premises als in meerdere publieke clouds is opgeslagen, wordt het moeilijk om het cloudverbruik over verschillende afdelingen en kostenplaatsen te volgen en te beheren, het platform stabiel en gecontroleerd te houden en problemen op te lossen in verschillende infrastructuren.

Cloudera Observability pakt deze uitdagingen aan. Gebaseerd op de kennis en ervaring met hybride data-oplossingen, stelt Cloudera Observability klanten in staat om hun CDP-implementaties te monitoren, te begrijpen en te optimaliseren. Klanten profiteren tevens van aanpasbare automatische acties en vooraf gemaakte acties om waarschuwingen te genereren, proactief problemen te voorkomen en workloads te optimaliseren.

Cloudera Observability is vanaf nu zonder extra kosten beschikbaar als onderdeel van de bestaande  CDP-abonnementen en helpt bij het optimaliseren van de meest gebruikte data-engines, waaronder Hive, Impala en Spark voor data-engineering-workloads. Cloudera Observability Premium voegt extra functies toe, waaronder aangepaste automatische acties, diepere inzichten en uitgebreidere geautomatiseerde probleemoplossing. Support voor nieuwe data-engines en andere platformcomponenten wordt in de loop van de tijd toegevoegd.

Cloudera Observability werkt samen met Apache Iceberg, een belangrijke bouwsteen van Cloudera’s open data lakehouse geleverd via CDP. Het is een krachtige open-tabelindeling voor grote analytische tabellen die betrouwbaarheid toevoegt aan big data, terwijl meerdere machines er gelijktijdig aan werken.

Cloudera’s open data lakehouse helpt organisaties om op grote schaal snelle analyses uit te voeren op alle data, gestructureerd en ongestructureerd. Het elimineert datasilo’s en stelt datateams in staat om samen te werken aan dezelfde data met de tools van hun keuze, in elke publieke en private cloud. Cloudera Observability maakt een kosteneffectiever resultaat mogelijk voor alle CDP-functionaliteit, wat resulteert in een verbeterde ervaring voor zakelijke gebruikers. Dit wordt steeds belangrijker als bedrijven hun databeheer naar een hoger niveau willen tillen ter ondersteuning van fundamentele data voor grote taalmodellen en andere AI-initiatieven, in hybride multiclouds.

“Een van de grootste uitdagingen voor organisaties bij het beheren van alle workloads in de cloud, is om een globaal inzicht te krijgen van de uitgaven aan infrastructuur en services”, zegt Rob Bearden, chief executive officer van Cloudera. “Met Cloudera Observability krijgen klanten zowel inzicht in de workloads als het gebruik van resources, om budgetoverschrijdingen beter te controleren en automatisch te beheren en de prestaties te verbeteren.”

Waarde halen uit cloudinvesteringen

“Veel bedrijven worstelen met hun cloudkosten en voortdurend waarde halen uit de cloudinvesteringen”, zegt Nitish Mittal, Partner bij Everest Group. “Cloudera’s benadering van metadata geeft CDP-gebruikers een manier om hun cloud-kosten beter te beheren, inclusief het identificeren van malafide gebruikers, het coördineren van workloads voor kostenoptimalisatie en het signaleren van mogelijke overschrijdingen. Dit wordt steeds belangrijker voor ondernemingen die hun data op clouddomeinen effectief willen beheren.”

Voor een bestaande klant heeft Cloudera Observability geholpen een malafide gebruiker te identificeren, die miljoenen onnodige vragen begon te sturen, wat de prestaties voor essentiële workloads ernstig beïnvloedde. Zonder meerdere keren heen en weer te gaan om informatie over de zaak te verzamelen, beschikte het supportteam van Cloudera over alle inzichten in de klantomgeving die nodig waren om de oorzaak van het probleem snel te achterhalen. Het resultaat was dat de eerste reactie richting de klant al direct de oorzaak identificeerde en de oplossing bood. Cloudera Observability verstrekte binnen enkele minuten de benodigde inzichten. Deze support elimineert meerdere interacties, waardoor problemen sneller zijn op te lossen en de operationele overhead wordt verminderd.

Meer informatie over Cloudera Observability is te lezen in een blog.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This