Adyen maakt miljoenen aan dagelijkse cashflow vrij voor klanten die gebruik maken van Payout Services

5 juni 2023

Adyen, het financiële technologieplatform voor bedrijven, kondigt de lancering aan van Payout Services. Deze dienst stelt Adyens klanten in staat om verdiende gelden sneller uit te betalen via de voorkeursmethode van hun aangesloten gebruikers of partners. Payout Services onderstreept Adyens belofte om de behoeften van haar klanten centraal te stellen bij productontwikkeling. Door onnodige vertragingen en derde partijen uit het geldverplaatsingsproces te halen, kan Adyen miljoenen aan dagelijkse cashflow vrijmaken voor klanten¹. Op deze manier ondersteunt Adyen betere operationele efficiëntie en helpt het bedrijven ambities sneller te verwezenlijken.

Adyens vermogen om dit te faciliteren vloeit voort uit de banklicenties en de directe verbinding met real-time bank- en kaartsystemen. Door geld binnen één bankinfrastructuur van punt A naar punt B te verplaatsen, kunnen betalingen tot drie dagen sneller worden verwerkt dan de industriestandaard.

Met één API kunnen klanten van Adyen direct en wereldwijd uitbetalen aan hun klantenbestand, waaronder werknemers van uitzendorganisaties en marktplaatsverkopers. Met de snellere toegang tot gelden verbetert de gebruikerservaring van platforms aanzienlijk. De lancering betekent dat klanten meer van hun geld ter beschikking hebben om rente mee te verdienen, te investeren in R&D voor toekomstige groei en hun behoefte aan externe financiering te minimaliseren. Met de API van Adyen hoeven klanten niet langer meerdere providers in verschillende regio’s te beheren. Dit vermindert de operationele complexiteit en versnelt het vermogen van een bedrijf om te schalen. 

Voor eindgebruikers van platforms bieden uitbetalingen het voordeel dat ze sneller kunnen beschikken over hun geld. Volgens Boston Consulting Group gaf 75% van de KMO’s aan behoefte te hebben aan uitbetalingen op dezelfde dag². Door de uitbetalingen te versnellen kunnen platformklanten van Adyen aan deze vraag voldoen en de eindgebruikerservaring verbeteren.

“We zien dit als een kans om een marktleidende ​​oplossing te bieden die real-time uitbetalingen ondersteunt”, zegt Roelant Prins CCO, Adyen. “We kunnen de cashflow van onze klanten stroomlijnen, het kasbeheer van het bedrijf verbeteren en ze sneller toegang tot hun geld geven. Onze oplossing maakt het gemakkelijk voor ondernemingen om op één plek geld te accepteren en uit te betalen. Zo stimuleert onze innovatieve technologie bedrijfsgroei.”

Voetnoten:

1 ) Het vrijmaken van miljoenen cashflow is gebaseerd op een klant die Adyen gebruikt om betalingen 1 tot 3 dagen sneller te verwerken dan de industriestandaard. Als een klant bijvoorbeeld één miljard per jaar verwerkt, komen twee dagen vrijgemaakte cashflow overeen met 7,7 miljoen op basis van de branche die alleen afrekent op werkdagen (261 dagen per jaar) en Adyen ook afrekent in het weekend (365 dagen per jaar).

2 ) Volgens onderzoek van Boston Consulting Group geeft 75% van de KMO-platformgebruikers aan behoefte te hebben aan uitbetaling op dezelfde dag. Het rapport kan hier worden gedownload: https://www.adyen.com/knowledge-hub/embedded-finance-report.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This