SAP lanceert online talentportaal voor partners

2 juni 2023

SAP heeft een online talentenportaal gelanceerd dat pas gekwalificeerde consultants snel en gemakkelijk koppelt aan de juiste SAP-partner. De kosten voor het inhuren van een consultant via dit programma worden terugbetaald via marketingontwikkelings- en bedrijfsontwikkelingsfondsen (MDF en BDF).

SAP Partner Talent Initiative Connect is beschikbaar voor alle SAP-partners in de regio EMEA Noord. Het portaal moet de werving van nieuwe consultants versnellen en meer talent aantrekken binnen het ecosysteem.

Getalenteerde consultants

SAP Partner Talent Initiative, gelanceerd in 2022, levert inmiddels een gestage stroom van nieuwe, getalenteerde consultants op. Dat markeert een belangrijke mijlpaal in de missie van SAP om het tekort aan digitale vaardigheden in het EMEA Noord-partnerecosysteem aan te pakken.

Het programma heeft meer dan 3.000 aanmeldingen gekregen en heeft tot nu toe bijna 150 gecertificeerde SAP-consultants opgeleverd. De pas gecertificeerde consultants bieden ondersteuning op het gebied van cloud computing, digitale transformatie en analyses om de kwaliteit van de diensten die door SAP-partners aan hun klanten worden aangeboden te verbeteren.

Belangrijke stap

“De lancering van dit nieuwe talentenportaal is een belangrijke stap. Talentvolle nieuwe kandidaten die voortkomen uit het Partner Talent Initiative-programma komen zo terecht bij de juiste SAP-partners. Het toont ook de inzet van SAP om de capaciteit van onze partners in EMEA Noord te ondersteunen”, zegt Stephane Mermet, Chief Partner Officer bij SAP EMEA Noord.

“Om een sterke talentenpijplijn op te bouwen en aan de behoeften van onze klanten te voldoen, moeten we mensen met uiteenlopende vaardigheden binnenhalen”, zegt Kaity Cloke, Senior Recruitment Consultant bij Delaware. “De concurrentie om talent op de tech-markt is hoog en het SAP Partner Talent Initiative verbindt ons met mensen met de juiste vaardigheden die onze groeiambities stimuleren. We hebben al drie mensen aangenomen – twee voor ons financiële team en één voor SuccessFactors.”

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This