Nieuwe versie van openDCIM beschikbaar

2 juni 2023

“Ik ben verheugd aan te kondigen dat versie 23.01 van openDCIM nu beschikbaar is”, schrijft Scott Milliken van openDCIM in een email. openDCIM is een gratis en op open source-principes gebaseerde software-oplossing voor datacenter Infrastructure management. Milliken is werkzaam voor het Oak Ridge National Laboratory. Hij is al jaren betrokken bij de ontwikkeling van deze open source DCIM-oplossing.

Een van de problemen waar openDCIM mee worstelde was het feit dat sommige functionaliteit niet goed uit de voeten kon met PHP 8. Hierdoor kon het gebeuren dat deze functies fouten vertoonden vanwege veranderingen in de manier waarop ze werden aangeroepen. Veel software libraries in openDCIM moesten daarom worden bijgewerkt. Ook was een aantal migraties noodzakelijk. 

De primaire focus bij het ontwikkelen van versie 23.01 lag op compatibiliteit met PHP 8.X. Daarnaast is een aantal bibliotheken aangepast voor het gebruik van de Security Assertion Markup Language (SAML). Daarnaast is veel energie gestoken in het verbeteren van de inlogprocedures. De oude op Oauth gebaseerde aanmeldingsbibliotheken waren verouderd. Daarom is nu OIDC-login via de gebruikersinterface toegevoegd. 

Voor organisaties die openDCIM is een container gebruiker is bovendien Docker Hub bijgewerkt, compleet met instructies voor degenen die de gecontaineriseerde versie willen gebruiken.

Ook in de support is het een en ander veranderd. Toekomstige discussies dienen te worden gepost op GitHub. Ook aankondigingen van nieuwe features en andere ontwikkelingen zullen vanaf nu daar plaatsvinden. 

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This