Circuit van Spa-Francorchamps binnenkort te zien op Google Street View

31 mei 2023

De Google Street View-wagen is vandaag te vinden op het legendarische F1-Circuit van Spa-Francorchamps. Niet voor de jaarlijkse race, wel om beelden te maken van een van de mooiste racebanen van de wereld om binnen enkele maanden beschikbaar te stellen op Google Street View. Dat is een primeur, want tot op heden is niet mogelijk om het racecircuit te bezoeken op het platform.

Google vernieuwt momenteel zijn beelden voor Street View in België en brengt steeds meer locaties in kaart die nog niet beschikbaar zijn op het platform, waaronder weldra dus het iconische Circuit van Spa-Francorchamps. Tot op heden zijn slechts vijf F1-circuits beschikbaar op Street View, namelijk dat van Zandvoort (Nederland), Silverstone (Verenigd Koninkrijk), Monza (Italië), Fuji (Japan) en het Circuit of the Americas (Verenigde Staten). Hiermee wordt het Circuit van Spa-Francorchamps het zesde circuit dat te bewonderen zal zijn op het platform.

Spa-Francorchamps lokt al decennialang enthousiaste motorsport fans uit de hele wereld naar de Belgische Ardennen. Amaury Bertholomé, algemeen directeur bij het Circuit van Spa-Francorchamps, reageert dan ook opgetogen op de samenwerking: “We zijn erg blij met de komst van de Street View-auto. Hierdoor krijgen motorsport fans wereldwijd de kans om een glimp op te vangen van ons mooie circuit, waar ze zich ook bevinden. Spa-Francorchamps neemt een belangrijke plaats in op de nationale en internationale kalender van auto- en motorkampioenschappen en we kijken er naar uit om binnen enkele maanden ook op Google Street View zichtbaar te zijn.”

15 jaar, 16 miljoen kilometer en 220 miljard beelden
Street View’s missie is om de hele wereld in kaart te brengen. Vijftien jaar geleden begon het als een vergezocht idee van Google-medeoprichter Larry Page om een 360-gradenkaart van de hele wereld te bouwen. Sindsdien is de populaire applicatie beschikbaar in meer dan honderd landen, verzamelden de wagens, trolleys, rugzakken met camera’s tot zelfs sneeuwscooters, maar liefst 220 miljard beelden en legden ze 16 miljoen kilometer af – het equivalent van 400 rondjes rond de planeet.

Google is voortdurend bezig met het verbeteren van zijn opnametechnologie voor Street View. Een nieuwe camera zal binnenkort zijn intrede maken. Deze camera neemt alle kracht, resolutie en verwerkingsmogelijkheden die in een hele Street View-auto ingebouwd is, en verkleint deze tot een ultra-transporteerbaar camerasysteem dat ongeveer zo groot is als een huiskat en op elke auto past.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This