Dell NativeEdge Software transformeert Edge Operations

24 mei 2023

Dell Technologies introduceert Dell NativeEdge, een softwareplatform voor edge-operaties, dat is ontworpen om bedrijven te helpen bij het vereenvoudigen en optimaliseren van beveiligde edge-implementaties. Klanten kunnen edge-operaties stroomlijnen tussen duizenden apparaten en locaties van de edge naar kerndatacenters en meerdere clouds.

Dell NativeEdge maakt zijn belofte van het Project Frontier waar. Het is het enige softwareplatform voor edge-operaties in de sector dat beveiligde onboarding op maat van apparaten, beheer op afstand en applicatiecoördinatie voor meerdere clouds biedt2. Het is speciaal gebouwd om elke edge-gebruikssituatie in bedrijven aan te sturen met zero-touchimplementatie en een open systeemontwerp, dat kan worden geïntegreerd met een verscheidenheid aan hardware uit het portfolio met oplossingen van A tot Z van Dell Dankzij de ingebouwde Zero Trust-mogelijkheden vermindert Dell NativeEdge het beveiligingsrisico, door de applicaties en infrastructuur van klanten in hun volledige edge-omgeving te beschermen.

“Het verplaatsen van data is ingewikkeld en duur, wat heeft geleid tot massaal gedistribueerde architecturen die vaak moeilijk te beheren, beschikbaar te stellen en te automatiseren zijn. Nu onze klanten nieuwe workloads en AI aan de edge willen toevoegen, richten ze zich tot Dell om eenvoudigere en effectievere manieren te vinden om hun ecosysteem van edge-technologieën en -applicaties te beheren en te beveiligen”, zegt Jeff Clarke, vicevoorzitter en co-chief operating officer van Dell Technologies. “Met Dell NativeEdge hebben de klanten de touwtjes in handen en kunnen ze hun volledige edge-omgeving beheren en vereenvoudigen met één enkele oplossing, wat helpt om betere ervaringen, producten en resultaten te leveren.”

“Gebruikssituaties voor moderne edge-workloads zijn zeer gevarieerd en groeien, waardoor complexere infrastructuuromgevingen en edge-operaties ontstaan”, zegt Jennifer Cooke, onderzoeksdirecteur Edge Strategies bij IDC. “Dell’s introductie van Dell NativeEdge biedt een interessante nieuwe oplossing die deze complexiteit, en veel van de beveiligingsproblemen die inherent zijn aan het inzetten van apparaten en applicaties in de edge, aanpakt met complete software die klanten moet helpen hun edge-operaties te stroomlijnen.”

Snellere implementatietijden en kostenbesparingen met Dell NativeEdge

Een grote fabrikant moet bijvoorbeeld de verpakking en verzending van zijn talrijke fabrieken in verschillende regio’s automatiseren. Dit betekent dat meerdere technologieën, zoals IoT, streaminggegevens en machine vision, met elkaar moeten worden gecombineerd. Dit vereist speciale apparaten om meerdere softwaretoepassingen op verschillende locaties te gebruiken. Het testen en implementeren van de infrastructuur om de applicaties te laten werken kan maanden duren. Met Dell NativeEdge kan de fabrikant zijn technologie-oplossingen consolideren met behulp van bestaande investeringen, en zo de tijd om edge-activa en applicaties te implementeren terugbrengen van maanden tot slechts enkele weken. Het platform gebruikt automatisering om edge-operaties te stroomlijnen en helpt de fabrikant nieuwe applicaties snel en veilig te implementeren in alle vestigingen vanaf een centrale locatie.

In een studie van Dell1 onder bijna 100 grote klanten werd de potentiële economische impact onderzocht van implementaties die werken met NativeEdge voor een typische productieklant met gemiddeld 25 vestigingen. Met een investering van drie jaar in NativeEdge voor het beheer van 75% van de edge-activa van een productiebedrijf kon een klant het volgende bereiken:

 • Tot 130% terugverdienen op de investering in hun implementatie van Dell NativeEdge.
 • Een vermindering van de tijd die nodig is om apparaten te onboarden met maximaal 20 minuten voor alle beheerde edge-infrastructuuractiva en een aanzienlijke vermindering van het bedrijfsrisico, wat resulteert in kostenbesparingen.
 • Snellere implementatie van edge-activa en een verlaging van de kosten voor edge-operaties door de zero-touchvoorziening.
 • Besparingen op transportkosten doordat er minder verplaatsingen nodig zijn om ter plaatse ondersteuning te bieden, met minder reistijd en een verlaging van de CO2-uitstoot met 14 ton tot gevolg.

Klanten in verschillende sectoren kunnen vergelijkbare effecten en voordelen behalen met NativeEdge.

Nieuwe edge-oplossing voor retail vereenvoudigt operaties in winkels en magazijnen

Dell breidt zijn edge-oplossingen voor retail uit met een nieuw Dell Validated Design for Retail Edge met de intelligente automatisering van inVia Robotics. Online bestellen en leveren aan huis hebben de kosten voor de detailhandel verhoogd. Deze oplossing maakt gebruik van software en automatisering om werknemers in de detailhandel te helpen efficiënter te werken bij het uiteindelijke orderpicken, verpakken, verzenden en afleveren van goederen, door bestaande magazijn- en winkelruimte om te vormen tot micro-fulfillmentcentra (MFC’s), dus logistieke centra waar de orderverwerking plaatsvindt. Met eenvoudig te beheren technologie op winkellocaties waar gegevens worden gegenereerd, kunnen detailhandelaren hun werknemers efficiëntere routes laten afleggen en bestellingen laten verzamelen op verschillende winkellocaties om de orderverwerkingstijden en de productiviteit van de werknemers aanzienlijk te verbeteren.

De vooraf geteste, gevalideerde en door Dell ondersteunde infrastructuuroplossing brengt de edge-IT en -applicaties voor de detailhandel onder in één infrastructuurstack voor efficiënte implementatie, beheer en ondersteuning. Klanten zullen deze oplossing kunnen implementeren op Dell PowerEdge XR4000 servers met hun keuze in unified management, waaronder Linux, Microsoft Azure Stack HCI en VMware Edge Compute Stack. De oplossing biedt klanten een vereenvoudigde en flexibele weg naar intelligente retailautomatisering.

Connectiviteit, efficiëntie en wereldwijde ondersteuning vereenvoudigen de edge

Met 81% van de Fortune 100-bedrijven die Dell edge-oplossingen gebruiken,2 blijft Dell zijn portfolio uitbreiden met nieuwe oplossingen en mogelijkheden om klanten te helpen vereenvoudigen en meer waarde te halen uit de edge:

 • Dell Private Wireless met Airspan en Druid is een gevalideerde private wirelessoplossing die ondernemingen betrouwbare, veilige draadloze connectiviteit biedt voor duizenden edge-technologieën op afstand, zoals apparaten en sensoren, verspreid over edge-locaties. De oplossing maakt deel uit van het Dell Private Wireless-programma en biedt keuze wat betreft de private wireless voor ondernemingen in de edge. De oplossing is eenvoudig te integreren met de IT- en operationele technologiesystemen van de onderneming en omvat implementatie op maat, beheer van A tot Z en ondersteuning.
 • Enterprise SONiC Distribution by Dell Technologies 4.1, een schaalbaar, op open source gebaseerd netwerkbesturingssysteem op Dell switches, breidt extra netwerkfuncties voor datacenters uit naar edge-implementaties, waaronder User Container Support (UCS) en streamingtelemetrie, die zorgen voor een betere zichtbaarheid van de netwerkstructuur, beveiliging en prestaties. De SONiC-oplossing van Dell biedt een enkel netwerkbesturingssysteem dat de flexibiliteit van een multi-vendorecosysteem combineert met de eenvoud van gemeenschappelijke open-source toolsets om klanten te helpen het levenscyclusbeheer van de netwerkstructuur te vereenvoudigen en leveranciersafhankelijkheid te vermijden.
 • Dell ProDeploy Flex is een modulaire implementatieservice die is ontworpen om de time-to-value voor klanten in de edge verder te versnellen. Dankzij het flexibele karakter van de service kunnen klanten hun servicebehoeften van de edge-implementatie effectief op hun leest schoeien, om de meeste waarde uit hun edge-infrastructuur en -applicaties te halen.

Dell blijft zijn portfolio met edge-oplossingen uitbreiden om klanten te helpen de plaatsing van workloads en gegevens te optimaliseren, met plannen om meer edge-oplossingen als een service aan te bieden om tegemoet te komen aan de veranderende IT-behoeften. Het groeiende edge-partnerecosysteem van Dell is essentieel voor het succes van zijn klanten bij het gebruik van de edge. Via het Dell Edge Partner Certification Program kunnen ISV’s, system integrators en OEM-partners hun softwaretoepassingen testen en valideren op Dell NativeEdge om geïntegreerde edge-infrastructuuroplossingen aan klanten te leveren.

“Dankzij de relatie tussen Dell Technologies en Schneider Electric, die al tientallen jaren standhoudt, konden klanten gebruikmaken van innovatieve oplossingen om hun grootste IT-uitdagingen op een slimme en veilige, permanente en beheerde manier op te lossen”, aldus Vandana Singh, senior vice president Secure Power North America, Schneider Electric. “Met de introductie van Dell NativeEdge zien we nieuwe mogelijkheden die we kunnen integreren en waarmee we beter kunnen voldoen aan de specifieke behoeften van onze klanten wat de edge betreft.”

“Fastly is verheugd dat Dell met de release van Dell NativeEdge zo’n voortrekkersrol speelt in het verenigen van edge-hardware en -softwareplatformen”, zegt Artur Bergman, chief architect en oprichter van Fastly. “De timing kon niet beter zijn, want elke dag laten onze klanten en prospects ons weten dat ze op zoek zijn naar nieuwe manieren om Fastly-diensten zoals Next-Gen WAF, of ons Web Assembly powered Edge Computing en Delivery platform, in te zetten in omgevingen buiten het traditionele datacenter of de cloud.”

Beschikbaarheid

 • Het Dell NativeEdge softwareplatform zal vanaf augustus 2023 beschikbaar zijn voor klanten, OEM’s en partners in 50 landen.
 • Dell Validated Design for Retail Edge gebouwd met inViaRobotics zal vanaf juni 2023 wereldwijd beschikbaar zijn.
  Dell Private Wireless met Airspan en Druid zal vanaf augustus 2023 wereldwijd beschikbaar zijn.
 • Enterprise SONiC Distribution by Dell Technologies 4.1 is vanaf vandaag wereldwijd beschikbaar.
  Dell ProDeploy Flex zal vanaf augustus 2023 wereldwijd beschikbaar zijn.
Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This