Dell Technologies verbetert en verbreedt zijn Dell APEX-portfolio

23 mei 2023

Dell Technologies presenteert een nieuw Dell APEX-aanbod voor cloudplatforms, public cloudopslagsoftware, client-apparaten en computers. Deze toevoegingen aan het meest uitgebreide as-a-Service- en multicloud-portfolio in de branche, dat zich uitstrekt van datacenters tot public cloud- en clientapparaten, zullen bedrijven helpen sneller te werken en te innoveren door verbeterd beheer en mobiliteit van hun applicaties en gegevens, waar ze zich ook bevinden.

“Onze klanten blijven zoeken naar een technologie-ervaring om eenvoudiger hun bedrijfsmiddelen en applicaties te beheren en daar toegang toe te krijgen met voorspelbare kosten en grotere flexibiliteit”, zegt Chuck Whitten, co-chief operating officer, Dell Technologies. “Dat is waar Dell APEX om de hoek komt kijken. Nu omspant Dell APEX de breedte van ons portfolio om klanten meer vrijheid te geven voor technologie en om bedrijven te ondersteunen wanneer hun behoeften dit vereisen – van pc’s en IT on-premises tot public clouds en edge-locaties.”

Dell APEX Cloud Platforms leveren consistente multicloud-activiteiten

Dell APEX Cloud Platforms is een portfolio van volledig geïntegreerde, kant-en-klare systemen die Dell infrastructuur, software en cloud-besturings-stacks integreren die consistente multicloud-activiteiten leveren door cloud-besturingsmodellen uit te breiden naar on-premises en edge-omgevingen. Workloads kunnen op de optimale locatie worden geplaatst op basis van de gewenste prestatie-, kosten- en beveiligingsvereisten met datamobiliteit over een gemeenschappelijke multicloud-opslaglaag. Klanten kunnen gegevens naadloos verplaatsen tussen on-premises omgevingen en Dell APEX Block Storage voor implementaties in de public cloud. Elk systeem is ontworpen om de productiviteit van IT en ontwikkelaars te versnellen met behulp van bekende beheertools en software defined geautomatiseerde implementatie en levenscyclusbeheer.

De nieuwe cloudplatforms zijn ontwikkeld in samenwerking met Microsoft, Red Hat en VMware:

Dell APEX Cloud Platform voor Microsoft Azure verbetert de hybride ervaring van Azure met full-stack software-integratie en geautomatiseerd levenscyclusbeheer via native beheertools van Microsoft en uitgebreide technische samenwerking tussen Dell en Microsoft. Het platform is ideaal voor applicatiemodernisering en levert snellere time-to-value van Azure op basis van Azure Arc-enabled infrastructuur met consistente operaties en governance in on-premises datacenters, edge-locaties en de Azure public cloud die gebruikmaakt van Azure Arc.

Het Dell APEX-cloudplatform voor Red Hat OpenShift vereenvoudigt de ontwikkeling en het beheer van op containers gebaseerde applicaties, waar applicaties ook worden ontwikkeld en geïmplementeerd, door full-stack software-integratie en automatisering met het vooraanstaande hybride cloud-applicatieplatform, mogelijk gemaakt door Kubernetes. Klanten kunnen containers en virtuele machines naast elkaar laten draaien, native binnen Kubernetes, met een uniforme ervaring voor een breed scala aan workloads, waaronder AI/ML en analyses, met brede GPU-ondersteuning voor elke hybride cloud-footprint. Dit aanbod vertegenwoordigt een diepgaande technische samenwerking tussen Dell en Red Hat, met behulp van enterprise Kubernetes en ondersteund door ‘s werelds toonaangevende enterprise Linux-platform, Red Hat Enterprise Linux.

Dell APEX Cloud Platform voor VMware biedt klanten de flexibiliteit om vSphere te implementeren op een volledig geïntegreerd systeem met zeer schaalbare, krachtige Dell software gedefinieerde storage. Dit nieuwe aanbod voegt zich bij Dell APEX Private Cloud en Dell APEX Hybrid Cloud binnen het bredere Dell APEX-portfolio om meer keuze te bieden aan VMware-klanten op hun multicloud-reis.

Dell APEX Storage voor Public Cloud verrijkt de public cloud-ervaring

Dell maakt de belofte van Project Alpine waar en brengt de prestaties en geavanceerde softwaremogelijkheden van zijn bedrijfsgegevensopslag naar public clouds, terwijl het operationele eenvoud biedt met een uniforme benadering van Dell cloudopslag en Kubernetes-beheer.

Dell APEX Block Storage voor Amazon Web Services (AWS), Dell APEX Block Storage voor Microsoft Azure en Dell APEX File Storage voor AWS combineren Dell’s enterprise-class storageprestaties, schaalbaarheid en cyberveiligheid met het public cloud-model en services, zoals analyse en AI. Organisaties kunnen hun cloudstrategieën verfijnen op basis van zakelijke behoeften en bestaande vaardigheden maximaliseren door middel van geavanceerde datamobiliteit en beheerconsistentie tussen Dell on-premise storage en public clouds. Deze aanpak vermijdt de noodzaak om applicaties te herstructureren en personeel bij te scholen.

Dell APEX Block Storage kan de prestaties en capaciteit voor bedrijfskritische workloads snel uitbreiden via een unieke scale-out-architectuur. Meer flexibiliteit is mogelijk door gegevens efficiënt te verdelen over zones met meerdere beschikbaarheid. Dell APEX File Storage levert bestandsprestaties en mogelijkheden op hoog niveau in de public cloud. Klanten kunnen een breed scala aan prestatie-intensieve workloads ondersteunen, waaronder kunstmatige intelligentie, machine learning, media en entertainment en life sciences.

Dit aanbod is een aanvulling op Dell APEX Protection Storage for Public Cloud als onderdeel van Dell’s portfolio van software defined opslag voor public clouds. Dell APEX Protection Storage levert toonaangevende gegevensbeschermingsopslag voor AWS, Microsoft Azure, Google Cloud en Alibaba Cloud met tot nu toe meer dan 17 exabytes aan gegevens die beschermd worden door Dell-software in public clouds.

Verbeteringen aan de Dell APEX Console omvatten nieuwe software-as-a-service (SaaS)-aanbiedingen voor beheer, implementatie, datamobiliteit en ontdekking die het voor operationele teams makkelijker maken om multicloud-opslag en Kubernetes-clusters te onderhouden.

Dell APEX Navigator voor Multicloud Storage is SaaS dat het beheer van Dell APEX Block and File Storage centraliseert, vereenvoudigt en beveiligt met eenvoudige configuratie, geautomatiseerde implementatie, opslagbewaking en gegevensmobiliteit tussen on-premises en public cloudomgevingen. Hierdoor kunnen organisaties hun multicloudomgeving consistent en veilig op schaal beheren, waarbij de plaatsing van de workload wordt geoptimaliseerd.

Dell APEX Navigator voor Kubernetes is SaaS dat Kubernetes-storagebeheer vereenvoudigt en geavanceerde dataservices zoals datareplicatie en applicatiemobiliteit naar containers brengt met eenvoudig te implementeren en te beheren Dell Container Storage Modules.

Dell APEX brengt de cloudervaring naar pc’s en servers

Dell breidt het Dell APEX-portfolio uit om gebruikers te helpen hun dagelijkse IT-activiteiten eenvoudig af te handelen, de implementatie van infrastructuur te versnellen, kosten te beheersen en het terugnemen van apparaten veilig en duurzaam te beheren via een as-a-Service-ervaring.

  • Dell APEX Compute levert schaalbare, veilige bare-metal rekenbronnen in een datacenter, edge-omgeving of in een colocatiefaciliteit. Klanten kunnen gevirtualiseerde of containergebaseerde omgevingen ondersteunen door de hypervisor of het besturingssysteem van hun keuze te installeren. Organisaties kunnen aan hun behoeften op het gebied van werklast en IT-activiteiten voldoen met schaalbare en veilige computer-resources die beschikbaar zijn via een voorspelbaar, maandelijks abonnement.
  • Dell APEX PC-as-a-Service (PCaaS) helpt bedrijven IT te vereenvoudigen en de nieuwste clienttechnologie te implementeren tegen voorspelbare kosten (4) en tegelijkertijd kapitaal vrij te maken om te investeren in moderne werknemerservaringen (5). Organisaties kunnen daarbij gebruikmaken van het gehele pc-portfolio, inclusief apparaten , software en services, met flexibele looptijden van één tot vijf jaar en naar behoefte op- of afschalen. Klanten die al vanaf het beginstadium Dell APEX PCaaS gebruiken, melden 50% minder inspanning van de helpdesk, 30% besparingen op ondersteuningskosten en 50% minder tijd besteed aan het onboarden van apparaten van medewerkers.

Data-inzicht met Databricks Lakehouse Platform

Om klanten meer inzichten uit data te laten halen, waar deze zich ook bevindt, kondigen Dell en Databricks een nieuwe samenwerking aan om on-premises data te verbinden in Dell’s enterprise storage-platforms en het Databricks Lakehouse Platform.

Dell-klanten kunnen Databricks in de public cloud verbinden met Dell-objectopslag, on-premises of in een co-locatiefaciliteit, om data ter plekke te analyseren, resultaten op te slaan en deze veilig te delen met derden met behulp van de Delta Sharing-mogelijkheden van Databricks. Dell en Databricks werken samen om gezamenlijk aanvullende integraties te ontwikkelen die een naadloze ervaring zullen bieden voor Dell-objectopslag binnen het Databricks Lakehouse-platform.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This