Barracuda lanceert enterprise-niveau SASE-platform voor bedrijven en MSP’s

23 mei 2023

Barracuda Networks lanceert Barracuda SecureEdge, een SASE (Secure Access Service Edge) -oplossing om werken op afstand beter te beveiligen. Barracuda SecureEdge integreert Barracuda’s Secure SD-WAN, Firewall-as-a-Service, Zero Trust Network Access en Secure Web Gateway-mogelijkheden. Omdat dit een oplossing is van één leverancier kunnen bedrijven en MSP’s in de Benelux hiermee hun security versterken en tegelijkertijd de kosten verlagen. Barracuda SecureEdge wordt geleverd als een dienst en beschermt gebruikers, sites en IoT-devices. Daarbij kan ieder device, elke applicatie en elke cloud/hybride omgeving verbonden worden.

Volgens Gartner “zal 80% van de grote organisaties tegen 2025 een strategie hebben om web, clouddiensten en ‘private application access’ onder één noemer te brengen met behulp van een SASE/SSE-architectuur, terwijl dit in 2021 nog 20% was.”

Door gebruik te maken van een single-vendor SASE-oplossing kan er worden bespaard op kosten en wordt de security versterkt. Dit komt omdat hiermee minder aparte systemen aangeschaft moeten worden en de interne en externe ondersteuningskosten worden verminderd. Daarnaast kan de security worden versterkt en zijn er minder risico’s op misconfiguraties en problemen met de interoperabiliteit die zich kunnen voordoen bij aparte securityoplossingen. Dankzij cloud migraties, werken op afstand en de noodzaak om altijd en overal online te zijn, is een SASE-oplossing inmiddels essentieel. 

Het nieuwe Barracuda SecureEdge-platform maakt het makkelijker om werken op afstand te beveiligen, versterkt de security, verbetert de prestaties en vermindert de beheercomplexiteit. Belangrijke use cases voor Benelux-klanten zijn:

  • Multi-layered netwerkbescherming: biedt consistente policy handhaving voor gebruikers op kantoor en op afstand, geleverd via de cloud, on-premises of in een hybride omgeving.
  • Bescherming tegen webdreigingen: beschermt tegen dreigingen vanaf het web, ongeacht de locatie van de gebruiker.
  • Beveiligde remote access: biedt elke gebruiker veilige toegang op afstand tot iedere applicatie en workload met Zero Trust Access.  
  • Geoptimaliseerde toegang tot clouds en applicaties: geoptimaliseerde cloud- en applicatietoegang voor iedere gebruiker of locatie, dankzij Secure SD-WAN-mogelijkheden.

SecureEdge faciliteert directe toegang tot applicaties voor gebruikers die thuis of op afstand werken, door verplichte Zero Trust-verbindingen, URL-filtering en traffic optimalisatie om de capaciteit van gedeelde internetverbindingen optimaal te benutten. Enkele belangrijke kenmerken van het nieuwe platform zijn:

  • Controle en inzicht: biedt optimale controle en inzicht van het door gebruikers gegenereerde dataverkeer, op ieder endpoint. Met selectieve securityinspectie kunnen bedrijven en MSP’s de volledige controle houden over het dataverkeer van applicaties. 
  • Intent-based networking: vereenvoudigt operaties door ‘intent-based networking’-principes toe te passen op het hele platform, inclusief SD-WAN en beveiligde toegang tot applicaties.
  • Meerdere security- en connectiviteitsniveaus: biedt meerdere niveaus van security en connectiviteit dankzij automatisch beveiligde SD-WAN verbindingen over alle beschikbare uplinks.
  • Ingebouwde optimalisatie: ingebouwde ‘last-mile’ optimalisatie maakt gebruik van error-correcting algoritmes (Forward Error Correction) om het verlies van data packets te beperken en het netwerkverkeer te optimaliseren. Deze algoritmen worden zowel toegepast bij verbindingen tussen kantoorlocaties als bij endpoints. 

Barracuda SecureEdge is beschikbaar voor klanten, partners en MSP’s in de Benelux. Kijk hier voor meer informatie.

“Barracuda’s nieuwe SecureEdge-platform biedt bedrijven en MSP’s een SaaS-oplossing waarmee werken op afstand gemakkelijker te beveiligen is. Daarnaast helpt het de security te verbeteren en kosten te verlagen”, zegt Tim Jefferson, SVP, Engineering for Data, Network, and Application Security bij Barracuda. “Met SecureEdge biedt Barracuda een cloud-native SASE-platform waarmee klanten de toegang tot data altijd en overal kunnen controleren. Daarnaast zijn securityinspecties en policy handhaving in de cloud, on-premises of op het device mogelijk.” 

“Bij veel bedrijven in de Benelux is thuiswerken inmiddels een vast en belangrijk aspect van het werken geworden, dat bijdraagt aan de groei van de economie in deze regio. Tegelijkertijd creëert deze ontwikkeling – samen met de groei van het IoT en de transitie naar de cloud – uitdagingen voor IT-teams: hoe kunnen ze het groeiende aantal thuiswerkers, devices en IoT-systemen verbinden en beveiligen in een wereld die steeds meer gebaseerd is op de cloud. En daarbij tevens ervoor zorgen dat ze voldoen aan Europese wetgeving, zoals GDPR. Traditionele netwerk- en securityarchitecturen zijn hier niet voor ontworpen. Security is continu in ontwikkeling en SASE is de volgende stap in die ontwikkeling. Ons nieuwe SASE-platform biedt een betere integratie, meer inzicht en sterkere security voor het steeds groter wordende aanvalsoppervlak, met minder complexiteit en lagere kosten”, zegt Alain Luxembourg, Vice President Benelux and Nordics bij Barracuda.

“Voor channel partners in de Benelux, waaronder MSP’s, is voorzien in de veranderende securitybehoeften van klanten een absolute prioriteit. Daarnaast is er een noodzaak om servicegebaseerde oplossingen te bieden die gemakkelijk te ondersteunen zijn en die mogelijkheden bieden voor toekomstige groei. Met Barracuda SecureEdge kunnen partners beide aanbieden. Ze kunnen hun klanten ondersteunen bij hun security met een single-vendor oplossing die networking en netwerksecurity integreert. Daarnaast kan deze oplossing meegroeien en zich aanpassen aan de veranderende behoeften van zowel klanten als partners”, besluit Luxembourg.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This