Nutanix voegt data services samen voor hybride multicloud-omgevingen

10 mei 2023

Nutanix kondigt nieuwe mogelijkheden aan in het Nutanix Cloud Platform. Hiermee kunnen klanten databeheer van gecontaineriseerde en gevirtualiseerde applicaties on-premises, in de public cloud en aan de edge integreren. Dit omvat ook uitgebreide data services voor Kubernetes-applicaties en cross-cloud datamobiliteit. 

Volgens IDC zullen er tegen 2025 750 miljoen nieuwe logical applicaties zijn die allemaal grote hoeveelheden data genereren in clouds*. Daarom is het essentieel voor organisaties om databeheer te integreren voor gecontaineriseerde en gevirtualiseerde applicaties én in meerdere omgevingen. 

“Volgens de Enterprise Cloud Index gebruiken nu bijna alle organisaties Kubernetes voor hun gecontaineriseerde applicaties. Nu moeten IT-teams een manier vinden om zowel self-service data services aan hun developers aan te bieden en tegelijkertijd ervoor zorgen dat governance- en securitybeleid uniform wordt toegepast”, zegt Thomas Cornely, SVP, Product Management bij Nutanix. “Met Nutanix Data Services for Kubernetes breidt het Nutanix Cloud Platform storage provisioning, snapshots en disaster recovery-operations uit naar Kubernetes-applicaties om te helpen de ontwikkeling van gecontaineriseerde applicaties in organisaties te versnellen.” 

Data services for Kubernetes 

Op dit moment worden developers en beheerders geconfronteerd met hiaten en complexiteit voor stateful Kubernetes-applicaties, waardoor meerdere tools van derden of complexe doet-het-zelf-projecten nodig zijn om de applicatie- en namespace-lagen op te lossen. De vandaag aangekondigde Nutanix Data Services for Kubernetes (NDK) geeft klanten controle over cloud-native apps en data op grote schaal.  

NDK wordt in eerste instantie geleverd als onderdeel van Nutanix Cloud Infrastructure (NCI) en brengt Nutanix zijn enterprise class storage, snapshots en disaster recovery naar Kubernetes. Dit zal helpen om gecontaineriseerde applicatieontwikkeling voor stateful workloads te versnellen door storage provisioning, snapshots en disaster recovery operations voor Kubernetes pods en applicatie-namespaces te introduceren. NDK geeft Kubernetes-developers self-service-mogelijkheden voor het beheer van storage en data services. IT behoudt tegelijkertijd inzicht in en governance over het gebruik. Daarnaast vertegenwoordigt NDK het nieuwste use case van de integratie tussen Red Hat OpenShift en Nutanix Cloud Platform.  

“Applicatiemodernisering is een belangrijk aspect van onze digitale transformatiereis om continu een betere ervaring te kunnen leveren aan onze klanten”, zegt Yongju Jo, Chief Manager, IDC Business Dept, Shinsegae. “Wij geloven dat Nutanix Data Services for Kubernetes groot potentieel heeft om vereenvoudigde enterprise-grade storage provisioning , snapshots en disaster recovery te leveren voor onze Kubernetes-implementaties.” 

Cross-cloud datamobiliteit 

Nutanix heeft ook de MultiCloud Snapshot Technology (MST) geïntroduceerd om cross-cloud datamobiliteit te leveren. MST breidt Nutanix’ hybride multicloud data services uit door snapshots rechtstreeks naar cloud native object stores mogelijk te maken, te beginnen met de AWS S3 object storage service. Dit biedt hybride multicloud databescherming-, recovery- en mobiliteit-use cases, zoals de mogelijkheid om stateful Kubernetes-applicaties en data naadloos te beschermen en te migreren in cloudinfrastructuren met NDK die gebruikmaakt van deze technologie. 

MST zal verschillende use cases mogelijk maken, waaronder: 

  • Disaster recovery en back-up voor zowel gecontaineriseerde als gevirtualiseerde applicaties 
  • De mogelijkheid om een snapshot te maken en deze direct overal te herstellen 
  • Cross-cloud datamigratie 
  • De mogelijkheid om data te delen voor workflows zoals test/dev 
  • Lange termijn retentie voor compliance en meer

MST zal ook veel klanten helpen om de kosten van hun primaire infrastructuur te beheren, waardoor ze eenvoudig snapshots kunnen opslaan op een minder duur storage medium en het net zo makkelijk kunnen herstellen, in elke infrastructuur – private of public cloud. 

Naast deze nieuwe mogelijkheden integreert de Nutanix Objects Storage-oplossing nu met Snowflake, zodat organisaties Snowflake Data Cloud kunnen gebruiken om data rechtstreeks op Nutanix Objects Storage te analyseren, zodat data lokaal blijft, time-to-value wordt versneld en sneller inzichten worden verkregen. Eén enkele namespace vereenvoudigt de toegang tot wereldwijd gedistribueerde data. 

NDK en MST worden nog ontwikkeld. De Nutanix Objects Storage en Snowflake integratie is op dit moment al beschikbaar voor klanten. Ga hierheen voor meer informatie.

*IDC, 750 Million New Logical Applications: More Background, Doc #US48441921, december 2021

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This