Innovaties in de storagesoftware van Dell Technologies versterken cyber resilience en bevorderen IT-efficiëntie

10 mei 2023

Dell Technologies voert softwaregedreven innovatie door in zijn leidende storage-portfolio en ondersteunt zo de multicloudreis van klanten met meer cyber resilience, energie-efficiëntie en automatisering.

Dell’s inspanningen resulteerden de afgelopen twaalf maanden in meer dan 2.000 verbeteringen in het storage-portfolio. Deze verbeteringen zijn zonder extra kosten beschikbaar voor bestaande klanten en kunnen worden gebruikt via on-premises software of as-a-Serivce via Dell APEX.

“Nu de hoeveelheid gegevens toeneemt en het vaak moeilijk is om IT-talent te vinden, moeten organisaties meer doen met minder”, zegt Jeff Boudreau, President and General Manager, Infrastructure Solutions Group, Dell Technologies. “Wij helpen klanten met deze uitdaging door ervoor te zorgen dat ze hun IT-investeringen optimaal benutten, met innovatie op het gebied van storagesoftware die energie-efficiënter is, de productiviteit verhoogt en cyber resiliency versterkt.”

Gebouwd om te voldoen aan de strengste beveiligingseisen in elke sector

PowerStore, de intelligente all-flash data storage-serie van Dell, biedt betere beveiliging om organisaties te helpen een Zero Trust-model in te voeren – een beveiligingsarchitectuur die voortdurende verificatie van gebruikers en middelen biedt om ervoor te zorgen dat alleen bekende entiteiten en acties geautoriseerd zijn.

Met de nieuwe verbeteringen in de securitysoftware van PowerStore helpt Dell klanten de invoering van Zero Trust te versnellen, zodat ze zich beter tegen cyberaanvallen kunnen beschermen, ze beter kunnen voorkomen en er beter op kunnen reageren. Nieuwe verbeteringen zijn onder andere:

 • STIG-hardening – Security Technical Implementation Guides (STIG’s) voldoen aan de strengste configuratiestandaarden, gedefinieerd door de Amerikaanse federale overheid en het Amerikaanse ministerie van Defensie. Door STIG-hardening voldoet de PowerStore aan de NIST Cyber Security Framework-standaard, die vereist is voor Amerikaanse federale netwerken en andere overheidsinstanties wereldwijd.
 • Veilige en onveranderlijke snapshots – Voorkomt verwijdering of wijziging van snapshots door onbevoegden vóór hun vervaldatum.
 • Gestroomlijnde bestandsmachtigingen – Zorgt ervoor dat storagebeheerders de toegang rechtstreeks vanuit PowerStore kunnen beheren en snel kunnen reageren op beveiligingsrisico’s.
 • Meer file resiliency – Tot 4x meer opgeslagen snapshots per systeem, waardoor gebruikers meer beschermingspunten hebben voor granulair herstel indien nodig.
 • Multi-factor authenticatie – Beschermt de beheertoegang tot PowerStore door meer verificatie van de identiteit van een gebruiker te vereisen.

Dell helpt klanten hun productiviteit te verhogen en de kosten laag te houden

Nieuwe software-automatisering en multicloud-verbeteringen voor PowerStore helpen klanten hun bestaande IT-investeringen optimaal te benutten en tegelijkertijd operationele kosten en energiekosten laag te houden. De nieuwe PowerStore-features zijn onder andere:

 • Dell PowerProtect native integratie – Organisaties hebben nu meer eenvoud en keuze als het gaat om hun multicloud databeschermingsstrategieën, met handige mogelijkheid voor back-ups naar de cloud dankzij PowerStore’s diepere integratie in Dell’s fysieke en softwaregedefinieerde databeschermingsoplossingen. Back-ups kunnen in minder dan twee minuten worden geconfigureerd, rechtstreeks vanuit de PowerStore gebruikersinterface, waardoor klanten eenvoudig kunnen profiteren van PowerProtect appliances met tot 65:1 gegevensreductie “, DD Boost-technologie en andere mogelijkheden. De oplossing biedt kostenefficiënte cloudarchivering waardoor minder capaciteit on-premises nodig is, wat kan helpen om de stroom- en koelingskosten te verminderen.
 • DevOps workflowverbeteringen – Nieuwe integraties met Ansible en Terraform en nieuwe mogelijkheden voor appliactiemobiliteit met Dell Container Storage Modules helpen PowerStore-klanten innovatie te versnellen met flexibele storage-automatisering. Door deze open source-oplossingen te ondersteunen biedt PowerStore DevOps medewerkers storage-automatiseringstools die eenvoudig in gebruik zijn en het biedt de mogelijkheid om herhaalbare, geautomatiseerde processen te bouwen in diverse omgevingen, om zo storage aan te bieden zonder low-level coding of helpdeskondersteuning.

PowerStore levert tot 60% meer IOPS (input/output operations per second) per watt. Het is nu beschikbaar met ENERGY STAR-gecertificeerde configuraties en biedt een drastische toename van zowel de dichtheid als de prestaties per watt waardoor het het meest energie-efficiënte PowerStore-systeem tot nu toe is. Met deze verbetering komt Dell tegemoet aan de toegenomen behoefte aan energie-efficiëntie en duurzaamheid, wat volgens een recent onderzoek van IDC een van de belangrijkste criteria voor IT-aankoopbeslissingen is.

“Met de compressietechnologie van Dell PowerStore hebben we ons oude storage area network teruggebracht van twintig systemen naar twee – een vermindering van 90% van onze voetafdruk”, aldus Nathan Young, IT-directeur, Maricopa County Recorder’s Office. “Hierdoor heeft PowerStore onze energie-efficiëntie verbeterd en ons tegelijkertijd in staat gesteld te innoveren om te voldoen aan de veranderende eisen van de klanten en de toegenomen verwachtingen van ons personeel.”

Dell intensiveert softwaregedreven storage-innovatie

Naast PowerStore zorgen de nieuwe software-innovaties voor een groot aantal verbeteringen in het hele Dell Storage-portfolio:

 • Dell PowerMax, de veiligste, bedrijfskritische storage ter wereld [9], versterkt de cyberbeveiliging door een operationele airgap mogelijk te maken waarmee klanten gecompromitteerde productiegegevens sneller kunnen herstellen na een cyberaanval.
 • Dell PowerFlex, Dell’s softwaregedefinieerde infrastructuur, versnelt modernisering met verbeterde NVMe/TCP en beveiliging.
 • Dell ObjectScale, Dell’s softwaregedefinieerde object-storage platform, introduceert snellere enterprise S3 object storage-prestaties [10] met vereenvoudigde implementatie en ondersteuning.
 • Dell CloudIQ, Dell’s AIOps-software, breidt zijn AI/ML-gestuurde prestatie- en capaciteitsanalyses en VMware-integratie uit om IT en DevOps te vereenvoudigen en te versnellen.
 • Dell Unity XT, Dell’s flexibele hybrid storageplatform, vergroot de Ansible-ondersteuning om de storageautomatisering te verbeteren, zodat klanten hun kosten kunnen verlagen, minder fouten maken en hun productiviteit verhogen.

Beschikbaarheid

 • Dell PowerStore en ObjectScale verbeteringen zullen in juni 2023 wereldwijd beschikbaar zijn.
 • Dell PowerMax, CloudIQ en Unity XT-mogelijkheden zijn per direct wereldwijd beschikbaar.
 • Dell PowerFlex verbeteringen zullen in het derde kwartaal van 2023 wereldwijd beschikbaar zijn.
Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This