Nutanix kondigt Nutanix Central aan, een cloud-to-edge beheeroplossing

10 mei 2023

Nutanix kondigt Nutanix Central aan, een cloudoplossing die één console biedt voor zichtbaarheid, monitoring en beheer binnen de public cloud-, on-premises-, gehoste of edge-infrastructuren. Nutanix Central breidt het universele cloud-beheermodel van het Nutanix Cloud Platform uit om silo’s te elimineren en het consistent beheren van applicaties en data te vereenvoudigen.

Veel organisaties worstelen vandaag de dag met de complexiteit van het toenemend aantal omgevingen on-premises, in de public cloud en aan de edge. Dit leidt tot managementsilo’s, hoge kosten, beveiligingsrisico’s en meer, aldus de Enterprise Cloud Index. Organisaties die op zoek zijn naar een naadloze hybride multicloud-ervaring hebben één cloud-beheermodel nodig voor consistent beheer van alle endpoints, geïntegreerde beveiliging, selfservice en on-demand resources en dat volledige licentie-portabiliteit biedt. Dit is precies de kracht van Nutanix Central.

“De realiteit voor enterprise-klanten is dat zij veel verschillende applicaties beheren in meerdere omgevingen. Dit leidt tot grote beheeruitdagingen die alleen maar zullen toenemen naarmate hybride multicloud-omgevingen blijven groeien”, zegt Thomas Cornely, SVP, Product Management bij Nutanix. “Met Nutanix Central breiden we ons hybride multicloud-platform uit om een echt universeel cloud-beheermodel te leveren dat consistent beheer biedt in public cloud-, on-premises, gehoste en edge-omgevingen.”

Nutanix Central biedt uniform beheer en rapportage van de Nutanix-omgeving vanaf één console, geleverd via de cloud. Daarnaast ondersteunt het multi-domain use cases, waaronder identiteits- en toegangsbeheer (IAM) voor groepen, internationale projecten en global fleetmanagement. Op deze manier kunnen IT-teams een selfservice-infrastructuur op grote schaal leveren zonder de controle over beheer en beveiliging te verliezen.

Vanuit het Nutanix Central-dashboard hebben klanten toegang tot statistieken op domein- en clusterniveau, waaronder data over capaciteitsgebruik en alert-overzichten, om snel inzicht te krijgen in de status van elk domein. Deze functionaliteit maakt een naadloze navigatie naar alle individuele domeinen mogelijk, op basis van op rollen gebaseerde toegangscontroles (RBAC). Daarnaast kunnen klanten eenvoudig andere Nutanix-oplossingen en partneroplossingen ontdekken, inzetten en beheren. Nutanix Central is beschikbaar voor klanten als onderdeel van Nutanix Cloud Infrastructure (NCI).

Organisaties die worstelen met het beheer van de vele applicaties en data in hun omgeving, zullen profiteren van Nutanix Central en het universele cloud-beheermodel. Een organisatie dat zijn datacenters host op meerdere locaties en gebruik maakt van meerdere public clouds, kan bijvoorbeeld één centraal beheer- en beveiligingsprogramma inschakelen.

Verbeteringen aan het Nutanix Cloud Platform

Naast Nutanix Central zijn er ook nieuwe mogelijkheden beschikbaar in het Nutanix Cloud Platform. Deze nieuwe mogelijkheden maken onder meer het onafhankelijk schalen mogelijk van compute-only nodes die virtuele databasemachines draaien op AHV of ESXi. Daarnaast zorgt het voor betere prestaties, een lagere total cost of ownership en introduceert het krachtige storage-only nodes. Nutanix zal verder verbeterde softwaregedefinieerde netwerken en vereenvoudigde microsegmentatie-mogelijkheden bieden voor netwerken van klanten, partners en hyperscalers. Dit wordt mogelijk door gebruik te maken van Flow Virtual Networking (FVN)-mogelijkheden en Flow Network Security (FNS)-functies, waardoor klanten defense-in-depth kunnen toepassen voor een betere cyberweerbaarheid.

Nutanix Central en de nieuwe functionaliteiten in Flow Network Security zijn nog in ontwikkeling. De nieuwe prestatie-mogelijkheden in het Nutanix Cloud Platform en de nieuwe functionaliteiten in Flow Virtual Networking zijn nu al beschikbaar.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This