Panasonic Toughbook 40 kan worden uitgerust met encrypted solid state drive van Viasat

4 mei 2023

Panasonic heeft aangekondigd dat de robuuste notebook voor de defensie-industrie kan worden uitgerust met de Eclypt Core Encrypted Internal Solid State Drive van Viasat. Dit maakt de Panasonic Toughbook 40 geschikt voor het leger, grensbewaking en hulpdiensten.

De Toughbook 40-notebook met solid-state self-encrypting hard drive is beschikbaar vanaf mei 2023 en gecertificeerd voor gebruik door de NAVO en voor het beveiligen van topgeheime informatie op alle beveiligingsniveaus in diverse, Europese landen en Groot-Brittannië. 

De 14-inch robuuste notebook is ontworpen voor het leger; niet alleen voor gebruik in het veld en in voertuigen, maar ook voor voertuigdiagnostiek, onderhoud en training. Het apparaat is bovendien zeer geschikt voor operationele diensten van de politie en voor grenscontrole, waar routing, nummerplaatherkenning en identificatie van verdachten van belang zijn. Zeven uitbreidingsmogelijkheden tillen het robuust computergebruik naar een hoger niveau. Mobiele werknemers kunnen het apparaat snel en eenvoudig aanpassen aan verschillende uitdagingen en externe omstandigheden.

Het krachtige, nieuwe volledig zwarte model is gebouwd met beveiligings- en communicatiemogelijkheden om missiekritieke operaties te ondersteunen. De Windows 11 Secured-core pc is standaard uitgerust met een Intel® Core i5-1145G7 vPro-processor (Intel® Core™ i7 vPro-processor® optioneel), 16 GB RAM (tot 64 GB optioneel) en een quick release 512 GB NVMe OPAL SSD (tot 2 TB optioneel). De Toughbook 40 is nu ook gecertificeerd voor gebruik met quick release, door de NAVO goedgekeurde Viasat self-encrypting secure drives, evenals MIL-connectoren en dockingstations. Om het schermlicht en elektronische transmissies onmiddellijk uit te schakelen tijdens het gebruik, is ook een one-touch Concealed Mode-functie voorzien.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This