SAP integreert AI-functies IBM Watson in oplossingen

3 mei 2023

SAP gaat IBM Watson-technologie integreren in zijn oplossingen. Daardoor profiteren SAP-gebruikers van nieuwe AI-gedreven inzichten, automatisering en een efficiëntere gebruikservaring in het gehele SAP-portfolio.

SAP zal IBM Watson onder andere inzetten in zijn digitale assistent in SAP Start. Deze oplossing biedt een  portaal naar cloudoplossingen van SAP. Gebruikers kunnen met SAP Start zoeken naar, starten en interactief omgaan met apps die worden geleverd in cloudoplossingen van SAP en SAP S/4HANA Cloud. Deze integratie zorgt voor een grotere productiviteit. De AI-functionaliteit omvat zowel natuurlijke taalmogelijkheden als voorspellende inzichten.

SAP gaat de nieuwe mogelijkheden van de digitale assistent in SAP Start op termijn uitbreiden naar SAP-oplossingen. Het zal gaan om de automatisering van veelvoorkomende taken, zodat medewerkers zich beter kunnen richten op strategische taken. SAP Start stelt klanten in staat om te profiteren van intelligentie op het moment van besluitvorming. Hierbij wordt gebruikgemaakt van AI en machine learning om informatie uit een verscheidenheid aan gegevensbronnen te halen en gebruikersvragen over verschillende bedrijfsprocessen te beantwoorden.

Generatieve AI

In aanvulling op de integratie van IBM Watson in SAP, werken beide bedrijven samen aan generatieve AI en omvangrijke taalmodellen. Deze moeten leiden tot consistente ‘continuous learning & automation’ op basis van SAP’s missiekritieke applicatiesuite.

De Watson-producten van IBM bieden toonaangevende AI-mogelijkheden. Deze worden door meer dan 100 miljoen gebruikers in 20 sectoren ingezet. Als aanvulling daarop ondersteunen IBM Consulting en SAP gezamenlijke klanten met meer dan 25 gezamenlijke intelligente brancheoplossingen. Deze gebruiken IBM Watson-mogelijkheden op basis van het SAP Business Technology Platform (SAP BTP). Deze brancheoplossingen helpen klanten in sectoren als retail, productie en nutsbedrijven voor het versnellen van hun bedrijfstransformatie en het nemen van meer geïnformeerde beslissingen op basis van hun data.

Niet de eerste keer

Het is niet de eerste keer dat SAP en IBM samenwerken op het gebied van AI. Op dit moment hebben bijna 13 miljoen gebruikers van de TripIt-mobiele app van SAP Concur toegang tot AI-gebaseerde weerinformatie. Daarmee kunnen zij duurzamere reiskeuzes maken voor en tijdens hun reizen. 

“Met deze samenwerking willen we SAP-klanten een betere gebruikerservaring, snellere besluitvorming en verbeterde inzichten bieden”, aldus Christian Klein, CEO en lid van de Executive Board van SAP SE. “Deze samenwerking kan leiden tot betere bedrijfsresultaten voor onze gezamenlijke klanten. Het nieuws van vandaag, samen met het recente nieuws over ons uitgebreide gebruik van Red Hat Enterprise Linux, is een uitstekend voorbeeld van hoe de rijke, 50-jarige samenwerking tussen onze bedrijven blijft groeien en de industrie vooruit helpt.”

“IBM en SAP bundelen hun krachten om bedrijven nieuwe en spannende manieren te bieden om de transformerende kracht van AI te benutten en het als bron van concurrentievoordeel te gebruiken”, aldus Arvind Krishna, voorzitter en CEO van IBM. “Met deze aankondiging brengen we de krachtige AI-mogelijkheden van IBM Watson naar het toonaangevende ERP-platform van SAP. Daarmee helpen we bedrijven met het opnieuw vormgeven van klantbelevingen, het vergroten van de productiviteit en het stimuleren van groei.”

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This