Prima kwartaalcijfers voor Dassault Systèmes

1 mei 2023

Het gaat goed met 3DEXPERIENCE-specialist Dassault Systèmes. Het concern maakte onlangs de resultaten bekend over het eerste kwartaal van 2023, dat eindigde op 31 maart. De totale omzet groeide tijdens het eerste kwartaal met 7% naar ruim 1,43 miljard euro. De omzet uit cloudsoftware groeide in het eerste kwartaal van 2023 met 17%, waaraan 3DEXPERIENCE-software met 10% omzetgroei in belangrijke mate heeft bijgedragen.

Bernard Charlès, Vice Chairman en Chief Executive Officer van Dassault Systèmes licht toe: “Nu de ervaringseconomie en de circulaire economie samenkomen, zien onze klanten het opnieuw uitvinden van een duurzame economie als een uitdaging en als een belangrijke kans om zich te differentiëren. Onze meest vooruitstrevende klanten demonstreren de waarde van een op ervaring gebaseerde productcreatie en bevestigen het belang van uitbreiding van het levenscyclusbeheer van producten naar de circulariteit van het materiaalgebruik. Ze vertrouwen op Dassault Systèmes om nieuwe oplossingen te bedenken, gedifferentieerde oplossingen te creëren en ook nieuwe werkwijzen te introduceren. Vernieuwers die duurzame ervaringen creëren, produceren en leveren, denken in termen van levenscyclusbeheer en geïntegreerde systemen.”

Virtual twin experiences

“Wij ondersteunen ze hierin met onze ‘virtual twin experiences’, mogelijk gemaakt door het 3DEXPERIENCE-platform”, vervolgt Charlès. “Dit innovatieplatform biedt een unieke combinatie van wetenschap (waaronder materiaalwetenschappen, biologie, mechanica, elektronica en chemie), modellering, simulatie en op AI-gebaseerde datascience. Dassault Systèmes stelt klanten in staat om innovatie holistisch aan te pakken en waardecreatie naadloos te koppelen aan waardebeleving, ontwerp en gebruik, zodat de volledige ervaringslevenscyclus wordt gedekt.”

“De brede acceptatie van virtual twin experiences door gebruikersgemeenschappen is de katalysator van nieuwe manieren van schaalbaar samenwerken en kennis en ervaringen delen, op basis van ‘Experience-as-a-Service’. De marktleiders van nu en morgen zijn degenen die platformen en virtual twins benutten om vraag en aanbod samen te brengen, om nieuwe ervaringsgerichte industriële waarde te creëren en een ​​erfgoed van kennis en knowhow op te bouwen. Investeren in virtual twin experiences is de meest waardevolle manier om duurzame paden voor de toekomst te creëren.”

Race naar innovatie

“Onze klanten opereren in een volatiele zakelijke omgeving”, zegt Pascal Daloz, bij Dassault Systèmes Deputy Chief Executive Officer en Chief Operating Officer. “Om de flexibiliteit en winstgevendheid te vergroten, kiezen klanten ervoor om Dassault Systèmes in te schakelen voor realtime analyse van grondstoffen en onderdeelvervangingen, en voor het herstructureren van waardeketens.”

“Binnen de maakindustrie zorgt duurzaamheid voor een nieuwe kijk op portfolio’s”, besluit Daloz. “Er is een race naar innovatie in elk segment, van nieuwe mobiliteit tot schone energie. In de zorgsector zijn slimmere benaderingen van onderzoek en ontwikkeling van cruciaal belang om complexe therapieën verder te ontwikkelen en op te schalen voor de reis naar precisiegeneeskunde. Deze transformaties zijn alleen te realiseren met onze deep-science en platformgebaseerde virtual twin experiences. Kijkend naar de rest van dit jaar zijn wij uniek gepositioneerd om uitdagingen om te zetten in kansen en succesvol uit te voeren gelet op de belangrijkste businessdrivers van dit jaar.”

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This