Datashift strijkt neer in Gent en verhuist naar groter kantoor in Leuven

25 april 2023

Datashift, het technologisch adviesbureau uit Mechelen, opent deze maand een nieuw kantoor aan de Coupure in Gent. Het is al de derde locatie die de scale-up opent, naast het hoofdkantoor in Mechelen en een werkplek in Leuven. Het satellietkantoor in Gent moet de drempel voor kantoorwerk verlagen voor collega’s uit de regio, nieuw talent aantrekken en de afstand verkleinen voor potentiële klanten in Oost- en West-Vlaanderen. Deze zomer neemt de dataspecialist ook in Leuven zijn intrek in een groter kantoor, de ideale locatie voor events, trainingen en kennisdeling.

Datashift kende het voorbije jaar een indrukwekkende groei van bijna 50% en haalde een omzet van tien miljoen euro. Het adviesbureau voor wie meer uit zijn of haar bedrijfsdata wil halen, zet zijn ambitieuze groeitraject verder en plant het komende jaar zijn team van tachtig mensen uit te breiden door een vijftigtal extra aanwervingen. Tegen 2025 ambieert de scale-up namelijk de kaap te ronden van tweehonderd werknemers en uit te groeien tot het meest toonaangevende data-adviesbureau van het land. ​
​​
​Daarom zal Datashift ook zijn dienstenaanbod verder uitbreiden, met extra aandacht voor de impact van kunstmatige intelligentie en machine learning in het vergaren van data-inzichten. Maar daar houdt het niet op. Om zijn ambities de nodige ruimte te geven, neemt het adviesbureau zijn intrek in twee nieuwe kantoren: eentje in Gent, en eentje in Leuven.

Nabijheid in Oost- en West-Vlaanderen

Het nieuwe kantoor in coworking ‘Kohezie’ aan de Coupure, dat plaats biedt aan twintig consultants, opende begin april de deuren en brengt Datashift dichter bij zijn medewerkers. “We willen de drempel voor collega’s uit Oost- en West-Vlaanderen om op kantoor te werken zo laag mogelijk leggen”, stelt CEO Nico Huybrechts. “We hechten veel belang aan teamgevoel, samenhorigheid en de dynamiek van samen bij elkaar te werken. Door een perfect kader te creëren met oog voor gezelligheid en karakter zorgen we ervoor dat de collega’s graag naar kantoor komen.”

Aan het Gentse binnenwater zit het adviesbureau ook aan de bron voor jonge talentvolle dataspecialisten uit de streek, die afstuderen in de verschillende relevante opleidingen van het Gentse hoger onderwijs. De opening van het nieuwe kantoor verkleint voor Datashift ook de afstand naar bestaande klanten in de regio en nog meer bedrijven in West- en Oost-Vlaanderen die op zoek zijn naar no-nonsense data-optimalisatie. 

Vooruitdenken

“We hanteren steeds dezelfde strategie: eerst bescheiden opstarten in een verrijkende coworkingplek waar we dichtbij gelijkgestemde bedrijven kunnen werken, om dan door te groeien naar een groter eigen kantoor”, legt Nico Huybrechts zijn groeivisie uit. “We zijn volledig zelfredzaam, zijn op eigen kracht en met eigen talenten uitgegroeid tot een vaste waarde en denken altijd vooruit. Om onze verwachte groei tegen 2025 mogelijk te maken, moeten we nu al investeren en anticiperen. Ons derde kantoor in Gent is een nieuwe stap in die richting, net als de uitbreiding van ons recruitmentteam en de vacature voor een business developer die ons Gentse verhaal mee vorm zal geven.”

Kruisbestuiving in Leuven

Ook in Leuven begint Datashift dit jaar aan een nieuw hoofdstuk. In juli verhuist het van Labora aan de Keizersbergabdij naar een nieuwe unieke locatie aan de Wijnpers. Met zijn grote tuin en huiselijke sfeer zal dat satellietkantoor als uitvalsbasis dienen voor de verschillende evenementen die Datashift organiseert, waaronder workshops en trainingen. Als locatie voor ‘De Link’, het netwerkinitiatief van Datashift voor kennisdeling en creatieve kruisbestuiving, vormt dit satellietkantoor een complementaire aanvulling op het hoofdkantoor in Mechelen, waar werken aan projecten centraal staat. Op termijn zal ook het kantoor in Gent uitgroeien tot een volwaardig kantoor met een eigen specifieke invulling. Ten slotte wordt al luidop gedroomd van een verdere uitbreiding richting Nederland.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This