Premier League geeft fans nieuwe inzichten in spelermijlpalen met Oracle Cloud

19 april 2023

De Premier League, de best bekeken voetbalcompetitie ter wereld, is een samenwerking aangegaan met Oracle om fans toegang te geven tot interactieve dashboards die het spannende dataverhaal laten zien achter de prestaties van ’s werelds beste voetballers. 

Het eerste door Oracle ontwikkelde dashboard met prestatiestatistieken is vanaf nu beschikbaar en staat stil bij de historische honderdste goal van Son Heung-min, die hij onlangs scoorde tegen Brighton & Hove Albion. De goal maakt de Zuid-Koreaanse spits van Tottenham Hotspur tot de eerste Aziatische speler ooit die meer dan honderd doelpunten scoorde in de Premier League.

Deze nieuwe dashboards bieden gedetailleerde spelerstatistieken op het moment dat ze belangrijke mijlpalen in hun carrière bereiken. Dankzij het responsieve webontwerp en gebruik van wedstrijddata van Stats Perform kunnen Premier League-fans uitgebreide prestatiestatistieken en -analyses van hun favoriete spelers bekijken op bijna elk apparaat. Fans krijgen een realtime visualisatie van gegevens te zien dankzij de krachtige mogelijkheden van Oracle Analytics Cloud, terwijl door de schaalbaarheid en prestaties van Oracle Autonomous Data Warehouse de nieuwe dashboards data kunnen presenteren en op fans kunnen reageren met ongeëvenaarde snelheid en flexibiliteit. Dezelfde technologie bepaalt aan het einde van het seizoen de awards voor de mooiste Premier League-goal van het seizoen en de meest onwaarschijnlijke comeback.

“De relatie tussen spelers en fans is de levensader van onze competitie. We zijn daarom voortdurend op zoek naar nieuwe manieren om die betrokkenheid te vergroten”, aldus Will Brass, Chief Commercial Officer, Premier League. “Met de krachtige cloudtechnologie en expertise van Oracle kunnen we tot in het kleinste detail de prestaties van onze Premier League-spelers laten zien. De honderdste goal van Son Heung-min van 8 april was een historische mijlpaal. We zijn verheugd om fans nu de mogelijkheid te bieden om al de statistieken in te zien achter zijn prachtige goals.” 

De Premier League-dashboards bieden fans niet alleen inzicht in hun favoriete spelers, maar laten tevens zien dat Oracle in staat is om realtime pieken in het gebruik moeiteloos te verwerken, wanneer tienduizenden fans over de hele wereld tegelijkertijd, in realtime, de prestaties van hun favoriete speler willen zien. De Oracle Analytics-dashboards worden uitgevoerd met Oracle Autonomous Data Warehouse en demonstreren de ongekende beveiliging, schaalbaarheid en prestaties die databasebeheerders, cloudarchitecten en analyse-experts kunnen gebruiken om succesvol te zijn in elke branche.

“Door de Oracle Cloud-oplossingen te combineren met de rijke schat aan voetbalgegevens van de Premier League, verbetert onze samenwerking de ervaring voor fans over de hele wereld”, aldus T.K. Anand, Executive Vice President, Oracle Analytics. “Deze nieuwe dashboards geven fans een beter inzicht in het spel, de teams en de spelers. We weten dat de meeste bedrijven niet de capaciteit hebben om gegevens om te zetten in bruikbare, eenvoudig te begrijpen informatie, wat de bedrijfsresultaten direct beïnvloedt. De Premier League-dashboards zijn een geweldig voorbeeld van hoe Oracle Analytics Cloud met Oracle Autonomous Data Warehouse de mogelijkheden van elke organisatie kan verbeteren om de meest kritieke gegevens te analyseren, te visualiseren en hierop actie te ondernemen.”

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This