ISACA’s nieuwste CMMI-model biedt tools voor effectief databeheer en personeelsbeheer

17 april 2023

In een krimpende economie kunnen organisaties uitdagingen beter doorstaan door zich te richten op bedrijfsprestaties. Dit helpt ze hun kosten te verlagen, efficiëntie te creëren, op tijd te leveren en de algehele kwaliteit te verbeteren.

ISACA’s Capability Maturity Model Integration, oftewel CMMI, doet dit al meer dan drie decennia voor bedrijven en komt nu met een belangrijke update voor het model met drie nieuwe modeldomeinen: Data Management, People Management en Virtual Work. Hierdoor hebben organisaties nog meer flexibiliteit om hun CMMI-strategie af te stemmen op hun unieke behoeften.

Al meer dan 30 jaar helpt CMMI organisaties wereldwijd om hun prestaties te verbeteren, de kwaliteit te verhogen, efficiënter te werken en beter aan de wensen van hun klanten te voldoen. Het meest recente prestatierapport laat zien dat organisaties die CMMI toepassen 81,3% van hun doelen bereiken, hun productiviteit met wel 77% verhogen en hun productkwaliteit met wel 80% verbeteren. Met deze nieuwe update is het CMMI-model vereenvoudigd om organisaties meer flexibiliteit te bieden bij het implementeren van CMMI.

Data Management

Het domein en de paktijken binnen CMMI Data Management stellen organisaties in staat om data te organiseren en te gebruiken binnen de grenzen van de zakelijke vereisten. Het biedt ook richtlijnen om dataintegriteit te controleren. Dit helpt om effectieve besluitvorming te stimuleren en consistente communicatie te bevorderen, zodat organisaties hun prestatiedoelen kunnen behalen.

People Management

Het domein en de paktijken binnen CMMI People Management bieden richtlijnen om het personeelsbestand van een organisatie af te stemmen op haar zakelijke doelstellingen, en het geeft individuen en werkgroepen de nodige ondersteuning om succesvol te zijn.

Virtual Work

Het domein en de paktijken binnen CMMI Virtual Work omvatten het identificeren, beoordelen en aanpakken van virtuele, remote en hybride werkbehoeften, beperkingen en flexibele oplossingen op een systematische en consistente manier.

Deze drie nieuwe domeinen sluiten zich aan bij de vijf bestaande domeinen: Development, Services, Supplier Management, Security en Safety.

“CMMI heeft een bewezen staat van dienst in het aanpakken van problemen in de hele organisatie, met de focus op resultaatgerichte prestaties voor snellere, goedkopere en betere resultaten. Dit nieuwe model richt zich op belangrijke gebieden die momenteel van groot belang zijn voor veel organisaties, zoals het kwaliteits- en datamanagement, en hoe ze ervoor kunnen zorgen dat hun medewerkers optimaal presteren.” zegt Ron Lear, vice-president frameworks en modellen bij ISACA. “Dit maakt alleen maar beter wat al de gouden standaard was in het bieden van een routekaart om producten te lanceren, diensten te leveren en leveranciers te beheren om doelen te bereiken met meetbare resultaten. Terwijl het ook het werk van iedereen makkelijker maakt.”

Meer informatie over CMMI is hier beschikbaar.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This