WorxInvest neemt minderheidsbelang in Belgische i3-Group

13 april 2023

Investeringsmaatschappij WorxInvest participeert via een minderheidsbelang in de internationale groeistrategieën van de i3-Group uit Diest. Met deze financiële injectie kan de i3-Group de internationale groei van zijn digitale divisie i3-Technologies, met onder meer interactieve aanraakschermen, verder versnellen.

De investering ondersteunt ook een gerichte overnamestrategie en versterkt de leidende marktpositie van i3-Group op het gebied van onderwijsmeubilair en visuele communicatie via het merk Vanerum.

WorxInvest, een investeringsmaatschappij uit Antwerpen met SD Worx als belangrijkste actief, kondigt een minderheidsinvestering aan in i3-Group, een Belgisch bedrijf dat producten en oplossingen aanbiedt voor zowel de onderwijsmarkt als de bedrijfswereld. Met de ontwikkeling van een eigen lijn van technologische producten onder de merknaam i3 heeft de voormalige Vanerum-groep zich heruitgevonden; van een traditionele fabrikant van schoolborden en schoolmeubilair tot een toonaangevende Europese leverancier van interactieve omgevingen voor samenwerking en leren. Gert Van Erum, uitvoerend voorzitter van de groep, werd in 2017 de enige aandeelhouder en blijft meerderheidsaandeelhouder.

Om de verdere internationale groei te versnellen en te ondersteunen, hebben Gert Van Erum en WorxInvest een akkoord bereikt omtrent een kapitaalsverhoging in de i3-Group.

Gert Van Erum, Uitvoerend Voorzitter i3-Group: “Zowel de onderwijswereld als de professionele vergaderomgevingen evolueren volop. Wij hebben de producten om docenten en managers van over de hele wereld te ondersteunen om in te spelen op deze verandering,  en een werkomgeving te bieden die digitale oplossingen en live interactie met elkaar verbindt. De investering van WorxInvest zal ons helpen bij de groei en verdere ontwikkeling van de i3-Group. We zijn erg blij dat we de juiste partner hebben kunnen aantrekken, zodat we de klaslokalen en vergaderzalen van onze klanten kunnen blijven verbeteren en hen de technologie bieden die ze nodig hebben.”

Filip Dierckx, Uitvoerend Voorzitter WorxInvest: “Veel organisaties dienen de omslag nog te maken van presentaties en virtuele vergaderingen naar echt samenwerken op afstand, met meer interactiviteit en verbondenheid. Investeren in digitale klaslokalen zoals ze in Duitsland en de USA doen, bewijst ook het groeipotentieel bij overheden; i3-Group is een toonaangevende Belgische groep met een sterke positie binnen zijn sector in Europa. Het bedrijf heeft recent een uitzonderlijke groei doorgemaakt met haar digitaal geïntegreerde oplossingen. Wij kijken uit naar de samenwerking met het management, en zien een sterk potentieel om de internationale marktpositie van de i3-Group verder uit te bouwen. We zijn onder de indruk van het traject van de groep en zijn blij om de strategie van de i3-Group in deze veelbelovende marktsegmenten te ondersteunen.”

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This