SoftwareOne benoemt Brian Duffy tot nieuwe CEO

5 april 2023

SoftwareOne Holding AG, een vooraanstaande wereldwijde leverancier van software en cloudoplossingen, maakt vandaag bekend dat de Raad van Bestuur Brian Duffy heeft aangesteld als nieuwe Chief Executive Officer (CEO). Met ingang van mei 2023 zal hij de huidige CEO Dieter Schlosser opvolgen. Duffy was eerder bestuursvoorzitter van de Cloud-divisie van SAP.

Brian Duffy

“We verwelkomen Brian met veel genoegen in onze organisatie”, zegt Daniel von Stockar, voorzitter van de Raad van Bestuur vanSoftwareOne. “Brian is een IT-veteraan met wereldwijde ervaring en een indrukwekkende staat van verdienste op het gebied van innovatie, zakelijke groei en klantensucces. We hebben er het volste vertrouwen in dat het hem zal lukken om de volgende groeifase voor SoftwareOne in te luiden en klanten te helpen om optimale waarde uit hun technologische investeringen te putten. Namens de voltallige Raad van Bestuur wil ik Dieter graag hartelijk bedanken voor de geweldige bijdrage die hij de afgelopen tien jaar aan SoftwareOne heeft geleverd. We wensen hem het beste voor de toekomst.”

“Ik ben erg enthousiast over deze kans om SoftwareOne naar een succesvolle toekomst te leiden”, zegt Brian Duffy. “Het fantastische team van SoftwareOne heeft onder leiding van Dieter een krachtig wereldwijd software- en cloudplatform en even sterk dienstenaanbod opgebouwd, met een focus op het succes van klanten. Ik zie ernaar uit om nauw samen te werken met alle wereldwijde collega’s en Raad van Bestuur en Raad van Commissarissen bij SoftwareOne. Samen zullen we nieuwe manieren vinden om klanten te helpen met het realiseren van alle technologische en economische voordelen die samenhangen met de overstap naar de cloud. Tegelijkertijd zullen we zorgen voor winstgevende groei en waardecreatie voor de aandeelhouders van SoftwareOne.”

Duffy treedt bij SoftwareOne in dienst na bijna 20 jaar actief te zijn geweest bij SAP. Recentelijk was hij bestuursvoorzitter van de Cloud-divisie van dit bedrijf. Hij was onder meer verantwoordelijk voor de ontwikkeling en opschaling van ‘RISE with SAP’, een strategisch initiatief dat ten doel had om klanten aan te sporen om naar de cloud over te stappen. Duffy gaf als bestuursvoorzitter voor Noord-Europa sturing aan alle bedrijfsactiviteiten in die regio, zoals de go-to-marketplanning, verkoopstrategieën en de samenwerking met partners. Daarvoor was hij actief als hoofd Global Strategic Initiatives. Dit team was verantwoordelijk voor de onderhandelingen over belangrijke wereldwijde zakelijke contracten. Tijdens zijn werk voor SAP woonde Duffy in China, Groot-Brittannië, Japan en de Verenigde Staten. Hij was lid van de Global Sustainability Council en vervulde de rol van executive sponsor Diversity & Inclusion.

“Ik vond het een enorme eer om leiding te mogen geven aan SoftwareOne”, zegt Dieter Schlosser. “We hebben de afgelopen jaren tal van successen geboekt. De eer daarvoor komt toe aan alle medewerkers in de 90 landen waarin we actief zijn. SoftwareOne gaat de volgende groeifase in. Dit is een passend moment voor mij om het stokje over te dragen aan een nieuwe topman. Ik zal nauw met Brian samenwerken om een soepele overgang te waarborgen.”

Dieter Schlosser trad in 2012 in dienst bij SoftwareOne als COO. Hij was sinds januari 2019 actief als CEO. Hij was verantwoordelijk voor de overname van Comparex, de succesvolle beursgang van SoftwareOne in oktober 2019 en de transformatie van het bedrijf tot een wereldwijde aanbieder van software- en cloudoplossingen. In 2022 verdubbelde de omzet van SoftwareOne tot ruim 1 miljard euro.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This