Acronis erkend in de categorieën groei en innovatie voor DRaaS in de Frost Radar van Frost & Sullivan

5 april 2023

Acronis, wereldwijd leider op het gebied van cyberbescherming, is onderscheiden als “Company to Action” in het rapport “Frost Radar: Disaster Recovery as a Service, 2022” van Frost & Sullivan. In een veld met 12 concurrenten neemt Acronis een prominente plaats in binnen het bovenste kwadrant van groei en innovatie. Acronis wordt hierbij geprezen als een bedrijf “om als eerste te overwegen voor investeringen, partnerschappen of benchmarking”.

De Frost Radar is een benchmarksysteem en beoordelingsrapport dat jaarlijks wordt uitgebracht door Frost & Sullivan, een adviesbureau gespecialiseerd in groei. De DRaaS Radar, uitgebracht in november 2022, geeft erkenning aan organisaties die het beste in staat zijn om te profiteren van groeimogelijkheden in hun respectievelijke sectoren. Een bedrijf dat een plek heeft veroverd op de radar, geeft blijk van uitmuntendheid in de volgende categorieën: groeipotentieel, best practices, concurrentie-intensiteit, klantwaarde en partnerpotentieel.

Langs de x-as Innovatie worden bedrijven beoordeeld op hun inzicht in baanbrekende trends en hun vermogen om oplossingen te ontwikkelen om met die trends om te gaan. De Groei-index langs de y-as meet omzet, marktaandeel, visie, verkoop en marketing. De grafiek laat de groei van een bedrijf zien en toont de gezonde pipeline en visie met betrekking tot de verdere groei in innovatie.

 

In deze beoordeling vergeleek de Frost Radar de prestaties van Disaster Recovery as a Service (DRaaS)-providers. In de Frost Radar werd Acronis Cyber Protect Cloud aangemerkt als een triomf op het gebied van innovatie, en dan met name wat betreft de geavanceerde beveiligingspakketten waarmee klanten hun services kunnen aanpassen en uitbreiden. Met krachtige componenten gebaseerd op de specifieke behoeften van een klant of serviceprovider kunnen gebruikers hun services uitbreiden en de kosten beheersen. Acronis werd in het rapport ook geprezen om zijn razendsnelle recente groei: jaarlijks met 260% sinds 2021. De stevige investeringen van Acronis in het partnerecosysteem met aantrekkelijke incentiveprogramma’s om de verkopen via het kanaal te vergroten, waren samen met de succesvolle overnames van het bedrijf andere positieve punten in de categorie groei.

Candid Wüest, VP Research bij Acronis: “Het is voor ons een eer erkenning als ‘Company to Action’ te krijgen in het Frost Radar DRaaS-rapport van Front & Sullivan, maar geheel in de geest van deze benchmark is dat geen reden om op onze lauweren te gaan rusten. We blijven doorgaan met het innoveren van onze producten en partnerprogramma’s om baanbrekend te blijven in sectoren als cyberbescherming en DRaaS.”

Uit het nieuwste Acronis Cyberthreats Report: Year-end 2022 blijkt dat ransomwarecriminelen in de tweede helft van 2022 elke maand 200 tot 300 nieuwe slachtoffers maakten. Ransomware blijft daarmee de belangrijkste bedreiging voor grote en middelgrote bedrijven. Gezien het feit dat ransomware-incidenten de afgelopen vijf jaar met 25% zijn gestegen en 40% van ransomwareaanvallen leidde tot betaling van losgeld, is een snel reagerende en effectieve DRaaS-oplossing van cruciaal belang voor elk cyberprotocol voor naleving en bedrijfsbeveiliging.

Wüest: “Met name de zinsnede ‘speelt een grote rol in het toekomstbestendig maken van de sector’ viel me op en maakt me het meest enthousiast over het rapport. Zolang cybercriminaliteit blijft bestaan, is er werk aan de winkel. We hopen dat we samen met onze partners de DRaaS-sector vooruit kunnen helpen.”

U kunt het volledige “Frost Radar: Disaster Recovery as a Service, 2022“-rapport hier vinden: https://www.acronis.com/en-us/lp/frost-report-dr/

Meer informatie over de alles-in-een oplossing voor cyberbescherming van Acronis voor serviceproviders, bedrijven en particulieren is te vinden op Acronis.com.

1) Verizon, “2022 Data Breach Investigations Report

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This