BNIX en Unix-Solutions vinden elkaar in gezamenlijk streven naar een open en neutraal internet

30 maart 2023

Unix-Solutions en BNIX gaan samenwerken om het lokale internet verder te verbeteren door de onderlinge uitwisseling van verkeer (peering) te faciliteren voor een optimale eindgebruikerservaring.

Klanten van Unix-Solutions kunnen met de komst van de BNIX PoP (point-of-presence) in hun datacenter in Zaventem een directe gateway krijgen tot het Belgische internetknooppunt en dus tot een 60-tal nationale en internationale content providers en internet service providers.

Zo’n directe verbinding zorgt ervoor dat de snelheid en de kwaliteit van het IP-verkeer gevoelig verbeterd worden. Naast direct peering stelt BNIX ook een route server ter beschikking aan de participanten, hierdoor kunnen deze in één enkele BGP-sessie een peering tot stand brengen met een veelvoud aan andere netwerken.

Steven Bens, Zaakvoerder Unix-Solutions: “We zijn vereerd om een PoP van BNIX te mogen huisvesten in één van onze datacenters. Met de komst van dit knooppunt in ons datacenter in Zaventem kunnen onze klanten rechtstreeks connecteren naar één van de belangrijkste peeringpunten in België. Door lokaal dataverkeer uit te wisselen met nationale maar ook internationale providers genieten onze klanten van een significante snelheidswinst. Met Unix-Solutions zoeken we continu naar verbeteringen om onze dienstverlening te kunnen optimaliseren voor klanten en partners. Deze samenwerking met BNIX past zeer mooi in dat kader.”

Maar de samenwerking brengt ook voordelen voor de reeds bestaande BNIX-participanten, want zij kunnen door de uitbreiding met een groter aantal partijen snel en veilig verkeer uitwisselen over het BNIX-platform.

Stefan Gulinck, Network Architect bij Belnet: “Met de uitbreiding van BNIX naar Unix-Solutions willen we onze lokale verankering nog versterken en onze belofte van operational excellence waarmaken. Het past ook perfect binnen onze langetermijnstrategie van optimalisatie en groei.”

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This