IoT-specialist Sensolus neemt zijn intrek in nieuw kantoor te Gent

28 maart 2023

Sensolus, gespecialiseerd in Industrial Internet of Things (IIoT) en connected asset management, is verhuisd naar een nieuw kantoor in Gent. De verhuis luidt een nieuw hoofdstuk in in het groeitraject van de scale-up. Met het ontwerp wisten de designers de benadering van kantoorleven heruit te vinden, met oog voor gezelligheid, duurzaamheid en het creëren van een plek waar de collega’s zich des te meer kunnen thuis voelen op het werk.

Ondanks de opkomst van werken op afstand en hybride werken, blijft Sensolus belang hechten aan het samenbrengen van zijn teams op kantoor. De scale-up dankt zijn succes onder meer aan zijn dynamische manier van werken, met medewerkers die het best gedijen door informatie ter plaatse spontaan te delen en met elkaar in gesprek gaan. 

“Telewerk is niet langer het ‘nieuwe normaal’, maar een algemeen aanvaarde maatschappelijke norm”, merkt Kristoff van Rattinghe, mede-oprichter en CEO van Sensolus. “Ook voor ons blijft telewerken belangrijk, maar toch geloven we nog steeds dat het samenbrengen van het team op dezelfde fysieke locatie essentieel is voor onze bedrijfscultuur, communicatie en productiviteit. Calls en videomeetings kunnen het engagement en de dynamiek van onze mensen op kantoor niet evenaren.”

At home at work

De nieuwe kantoorruimte, gelegen in de Moutstraat in Gent, werd ontworpen met het oog op een informele en gezellige sfeer, waar iedereen zich thuis kan voelen. Sensolus werkte hiervoor samen met interieurarchitect Han Baccaert, wiens zin voor esthetiek en creativiteit perfect aansloten bij de visie van Sensolus. Het eindproduct overtrof bijgevolg alle verwachtingen. 

Ook architect Tom Vandendriessche schoof mee aan de tekentafel. “Beginnen met een leeg canvas is zowel een kans als een uitdaging. We kozen voor een symmetrische indeling, met een zakelijk gevoel bij de ingang en een huiselijke sfeer achteraan. Tussenin kozen we voor afwisseling tussen de rijen bureaus en comfortabele zitkamers. Deze indeling combineert eenvoud met alle professionele vereisten.”

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This