Easee behaalt top 3 in Future Unicorn Award voor meest veelbelovende Europese Tech scale-up

9 maart 2023

Easee, aanbieder op vlak van elektrisch laden, behaalt de top drie in DIGITALEUROPE’s Future Unicorn Award, de jaarlijkse prijs voor de meest veelbelovende technologische scale-ups in Europa.

Red Points uit Spanje eindigde op de eerste plaats tijdens Masters of Digital, de jaarlijkse conferentie van DIGITALEUROPE. De prijs is uitgereikt door Mariya Gabriel, Europees commissaris voor innovatie, onderzoek, cultuur, onderwijs en jeugdzaken.

Genomineerden

DIGITALEUROPE, gaat ieder jaar op zoek naar bedrijven die antwoorden bieden op de grootste vraagstukken in Europa. Easee mocht het dit jaar opnemen tegen de volgende genomineerden:

Plan A uit Duitsland: een leverancier van software voor bedrijfsaccounting, decarbonisatie en ESG-rapportage;
Red Points uit Spanje: een platform dat bedrijven in staat stelt om namaak, piraterij, phishing, doorverkoop van geloofsbrieven en frauduleuze online distributie te bestrijden.
Alfred Kuijer, Country Manager Benelux bij Easee: “We waren al enorm trots op onze nominatie en hebben nu zelfs de top 3 bereikt. Het laat zien dat de energietransitie een belangrijk onderwerp is in onze maatschappij. De technologie evolueert voortdurend, waardoor voertuigen verder kunnen rijden en sneller, veiliger en gemakkelijker kunnen laden. Hierdoor zie je dat steeds meer mensen bewust voor een elektrische auto kiezen.

Dat brengt natuurlijk ook een aantal knelpunten met zich mee, zoals de laadinfrastructuur en limieten op het elektriciteitsnet. Daarom zullen we in de toekomst steeds slimmer met de beschikbare energie moeten omgaan. Een uitdaging waar we bij Easee met onze innovatie producten aan bij kunnen dragen.

Onze ambitie is om in 2026 één van de grootste bedrijven op het gebied van groene technologie in Europa te worden en in 2031 één van de grootste ter wereld. We hopen dat anderen onze ambities delen en inzien dat we alleen samen de wereld kunnen veranderen.”

Cecilia Bonefeld-Dahl, directeur-generaal van DIGITALEUROPE: “Momenteel is slechts 8 procent van de unicorns in de wereld Europees. Dat is bij lange na niet genoeg, nu Europa zijn mondiale concurrentiepositie wil bevestigen. De finalisten van dit jaar zijn veelbelovende Europese vernieuwers op het gebied van groene technologie en cyberbeveiliging. Zij stippen duidelijk de grootste uitdagingen in Europa aan en laten het potentieel van Europese vernieuwers zien”.

De Future Unicorn Award is een samenwerking tussen nationale brancheorganisaties die bij DIGITALEUROPE, de Europese branchevereniging voor de technologische industrie, zijn aangesloten. Elke vereniging nomineert een bedrijf uit haar land dat het potentieel heeft om Europa’s volgende technologiereus te worden. De winnaar wordt bekendgemaakt tijdens Masters of Digital, de jaarlijkse conferentie van DIGITALEUROPE, op 8 en 9 maart 2023 in Brussel.

De prijs wordt nu voor het zesde jaar op rij uitgereikt en laat het belang van kleine en middelgrote ondernemingen (kmo’s) in Europa en het bredere digitale ecosysteem zien.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This