ML6 haalt FT 1000-lijst van snelst groeiende Europese bedrijven

7 maart 2023

ML6, expert op het vlak van artificiële intelligentie en machine learning, is door de Financial Times en toonaangevend marktonderzoekbureau Statista opgenomen in de FT 1000, een lijst met de duizend snelst groeiende Europese bedrijven. Na een strenge analyse komt ML6, op basis van het samengestelde jaarlijkse groeipercentage (CAGR) in omzet tussen 2018 en 2021, nieuw binnen in de rangschikking op plaats 386. 

ML6, expert op het vlak van artificiële intelligentie en machine learning, komt binnen op plaats 386 in de FT 1000, een lijst met de snelst groeiende Europese bedrijven.

Net geen tien jaar: zo lang bestaat ML6. Sinds de oprichting in 2013 groeide de Gentse scale-up uit tot een van de leidende Europese spelers in zijn gebied. Met meer dan 100 experts in België, Duitsland en Nederland bedient het bedrijf ondertussen meer dan 150 klanten over het hele continent. Voor dat parcours krijgt het nu dus ook internationale erkenning.

“Awards en accolades zijn natuurlijk altijd leuk. Maar om nu objectief bevestigd te zien dat we bij de snelst groeiende bedrijven van Europa zijn, dat geeft toch nog een tikje extra voldoening”, stelt Nicolas Deruytter, oprichter en CEO van ML6. “Het is een mooie erkenning voor het uitzonderlijke parcours dat we de afgelopen jaren hebben afgelegd, en waarop we de komende jaren met evenveel enthousiasme willen verderbouwen.” 

Dé Europese referentie worden

Want, aan ambitie ontbreekt het ML6 niet. Zo wil de Gentse specialist zijn leidende positie binnen het Europese AI-landschap bestendigen, om dé referentie en voorkeurspartner te worden voor toonaangevende bedrijven die geloven in de kracht van innovatie als drijver van vooruitgang. Thema’s als maatschappelijk belang, duurzaamheid en ethiek staan daarbij centraal.

“We zijn er in de loop der jaren in geslaagd om een innovatiecultuur te creëren en die te matchen aan de reële impact die artificiële intelligentie kan maken voor onze klanten. De technologie wordt matuurder en breder inzetbaar waardoor wij als bedrijf ook meegroeien in de breedte van onze diensten. Naast de technologische uitdagingen spelen adoptie en change management ook een cruciale rol om effectieve impact te kunnen maken met AI-technologie. Om onze groei te bestendigen willen we verder op die assen inzetten”, zegt Simon Logghe, managing director bij ML6. “Daarnaast blijven we onze klanten natuurlijk bedienen met de nieuwste ontwikkelingen in het AI-landschap. Zo zijn we momenteel bezig met het bouwen van generatieve AI-software, de technologie waar bijvoorbeeld ook ChatGPT op gebaseerd is.”

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This