Bridgestone introduceert nieuw portfolio van AI-gestuurde geavanceerde data-oplossingen om conditie en kwaliteit van wegennet te digitaliseren

7 maart 2023

Bridgestone Mobility Solutions introduceert Bridgestone Road Conditions, een oplossingenportfolio ontwikkeld om waardevolle inzichten te bieden op basis van geaggregeerde en geanonimiseerde gegevens van voertuigen die met Webfleet verbonden zijn. Bridgestone Road Conditions heeft als doel steden en gemeenten, wegbeheerders, kaartleveranciers en eigenaars van commerciële wagenparken een beter inzicht te geven in de staat en kwaliteit van het wegennet. In eerste instantie zullen klanten toegang krijgen tot twee oplossingen die de locatie en de schadeomvang van wegen aantonen en verschillende wegen visualiseren.

De geavanceerde data-oplossingen spelen een belangrijke rol bij het verbeteren van de verkeers- en bestuurdersveiligheid, in overeenstemming met de EU-doelstelling om het aantal verkeersdoden en ernstig gewonden tegen 2030 met 50% te verminderen.

De Road Damage Detection-oplossing identificeert onregelmatigheden op de weg aan de hand van geanonimiseerde en geaggregeerde gegevens van verbonden voertuigen uitgerust met de fleet management-oplossingen van Webfleet. Met behulp van sensoren en voertuiggegevens lokaliseert deze unieke tool nauwkeurig schade op de weg, zoals kuilen, scheuren en oneffenheden. Met behulp van het AI-algoritme kan de mate van schade aan de weg worden bepaald, wat bestuurders en wagenparkbeheerders helpt het risico op ongevallen te verkleinen en schade aan banden en voertuigen te voorkomen. Steden en wegbeheerders kunnen die inzichten daarnaast gebruiken voor de optimalisatie van preventief onderhoud en infrastructuurplanning.

Road Damage Detection

Realtime data

Bovendien biedt de Road Asset Visualisation-oplossing informatie over wegen en infrastructuur dankzij de analyse van gegevens van meerdere aangesloten voertuigsensoren en camera’s. Camera’s gemonteerd op de voertuigen beschikken over Edge AI-functies waarmee gegevens in realtime op het apparaat worden verwerkt. De privacy van de gegevens wordt gewaarborgd door alleen geanonimiseerde gegevens te uploaden naar de cloud voor verdere analyse. Op die manier kunnen wegactiva en kenmerken zoals verkeersborden, verkeerslichten en rijstrookmarkeringen worden gevisualiseerd en geïdentificeerd indien ze beschadigd, vernield of geblokkeerd zijn door vegetatie.

Road Asset Visualisation

“Bridgestone Road Conditions kan helpen de veiligheid en het comfort op de weg te vergroten door realtime data-inzichten over schade aan het wegennet te bieden die preventief wegonderhoud en infrastructuurplanning mogelijk maken en die de verkeersdoorstroming optimaliseren”, aldus Raghunath Banerjee, Vice President of Data Solutions bij Bridgestone Mobility Solutions. “Deze geavanceerde data-oplossingen zullen een fundamentele rol spelen in de digitale transformatie van toekomstige mobiliteit, wat de ontwikkeling van smart cities en mobility-as-a-service providers alsook van verbonden en autonome voertuigen bevordert. Conform de Bridgestone E8 Commitment draagt ons nieuwe portfolio van data-oplossingen bij aan een duurzamere en veiligere toekomst van mobiliteit.”

De Bridgestone E8 Commitment is een brede, wereldwijde bedrijfsverplichting die de waarde definieert die Bridgestone belooft te leveren aan de maatschappij, klanten en toekomstige generaties in acht aandachtsgebieden: Energie, Ecologie, Efficiëntie, Extensie, Economie, Emotie, Eenvoud en Emancipatie. Deze bieden een kompas als leidraad voor strategische prioriteiten, besluitvorming en acties in alle bedrijfsonderdelen. Bridgestone Road Conditions zorgt voor Eenvoud, door comfort en gemoedsrust in het mobiliteitsleven te bieden en Extensie, door zich in te zetten voor een continue mobiliteit en innovatie die mensen en de wereld vooruit helpt.

Bridgestone Road Conditions is momenteel beschikbaar in Nederland, België, het Verenigd Koninkrijk, Ierland, Frankrijk, Spanje, Portugal, Italië, Polen, Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This