Veeam Backup for Microsoft 365 v7 levert meest geavanceerde bescherming tegen cyberaanvallen en storingen ooit

1 maart 2023

Veeam Software kondigt Veeam Backup for Microsoft 365 v7 aan, de #1 back-up- en herstel-oplossing voor Microsoft 365, waaronder Microsoft Exchange Online, SharePoint Online, OneDrive for Business en Microsoft Teams. De nieuwste versie van Veeam Backup for Microsoft 365 versterkt zijn dataprotectie door immutability-functies toe te voegen, geavanceerde monitoring en analyse voor back-up-infrastructuuromgeving en het leveren van meer controle voor Back-up-as-a-Service (BaaS) door een diepere integratie met Veeam Service Provider Console.

“Microsoft 365 is voor veel organisaties de basis van hun communicatie. Het beschermen van die gegevens is nog nooit zo belangrijk geweest”, zegt Danny Allan, CTO en Senior Vice President of Product Strategy bij Veeam. “78% van de organisaties beschermt zijn Microsoft 365-gegevens via een derde partij of BaaS. Daarmee erkennen zij de noodzaak om hun kritieke gegevens te beschermen en snel te kunnen herstellen van een cyberaanval of incident. Deze nieuwe versie van Veeam Backup for Microsoft 365 biedt organisaties het vertrouwen dat hun Microsoft 365-gegevens veilig zijn en de gemoedsrust dat het bedrijf altijd blijft draaien.”

Nieuwe features van Veeam Backup for Microsoft 365 v7

  • Onveranderlijke (immutable) back-up kopieën: vertrouwen dat Microsoft 365-gegevens beschermd zijn tegen cyberaanvallen. Onveranderlijke kopieën kunnen worden opgeslagen op elke object opslag-repository, waaronder Microsoft Azure Blob/Archive, Amazon S3/Glacier en S3-compatibele opslag met ondersteuning voor S3 Object Lock.
  • Compleet inzicht: de integratie met Veeam ONE en het Veeam Data Platform biedt geavanceerde monitoring, rapportage en waarschuwingen voor Microsoft 365 back-upomgevingen. Dit zorgt voor meer betrouwbaarheid van de herstelstrategie.
  • Verbeterde controle voor BaaS: klanten hebben meer self-service back-up-, monitorings-, en herstelopties om aan dagelijkse vereisten te voldoen.

Versie 7 biedt twee nieuwe integraties: Veeam ONE en Veeam Service Provider Console. De integratie met Veeam ONE v12 maakt proactieve monitoring van Microsoft 365 back-up- en opslag-resources mogelijk. Gebruikers ontvangen waarschuwingen om problemen direct op te lossen en kunnen gebruikmaken van SLA-rapporten om ervoor te zorgen dat compliance en Recovery Point Objectives (RPO) worden gehaald.

De tweede integratie bouwt voort op bestaande functies in Veeam Service Provider Console. Hierdoor hebben organisaties meer controle over BaaS voor Microsoft 365 back-ups wanneer deze door een Veeam Cloud & Service Provider (VCSP)-partner wordt geleverd. Gebruikers krijgen de autonomie om back-ups te maken, gegevens te beschermen en deze op elk moment te herstellen zonder hulp van een serviceprovider. Veilige onboarding, geautomatiseerde facturering en REST API-ondersteuning zorgen voor een eenvoudige en naadloze implementatie-ervaring.

Naast Microsoft Exchange Online, SharePoint Online en OneDrive for Business bevat het self-service herstelportaal nu ook ondersteuning voor Microsoft Teams. Gebruikers kunnen hun eigen individuele herstelpunten kiezen en Sharepoint Online en OneDrive for Business mappen herstellen.

“Veeam is een gewaardeerde partner die blijft innoveren met nieuwe back-upmogelijkheden voor Microsoft 365 en Teams. We zijn enthousiast over de nieuwe back-up kopie-functionaliteit met ondersteuning voor onveranderlijkheid omdat deze organisaties helpt beschermen tegen cyberaanvallen en extra veerkracht biedt voor Microsoft 365-gegevens in de cloud. Met deze functie kunnen gebruikers hun back-ups opslaan in alle archieflagen van Azure Blob, zodat hun gegevens veilig zijn en voldoen aan wettelijke eisen”, aldus Yaron Hezroni, Director of Product Management bij Microsoft.

Veeam Backup for Microsoft 365 v7 is nu beschikbaar en kan worden toegevoegd aan de Advanced en Premium edities van het Veeam Data Platform als platformuitbreiding of als stand-alone oplossing. Veeam zal zijn nieuwe Veeam Data Platform verder toelichten tijdens zijn jaarlijkse VeeamON evenement dat plaatsvindt in Miami van 22 tot 24 mei 2023.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This