Bouwen aan een Europese IAM-leider: inWebo en TrustBuilder gaan verder als TrustBuilder

1 maart 2023

Een jaar na de strategische overname van TrustBuilder door inWebo, zijn de twee bedrijven nu officieel één geworden. Onder de nieuwe naam TrustBuilder richt het eengemaakte bedrijf zich op het leveren van kwaliteitsvolle oplossingen voor Identity & Access Management in digitale omgevingen.

De fusie van deze twee marktleiders brengt de expertise van TrustBuilder in Identity & Access Management (IAM) samen met de focus van inWebo op veilige en makkelijke Multi-Factor Authenticatie (MFA). Het gecombineerde aanbod levert een uitgebreide set bouwstenen om de digitale onderneming te beveiligen en zorgt voor veilige interacties voor klanten, werknemers en machines. De modules in TrustBuilder’s IAM framework lossen de uitdagingen op van meerdere use cases zoals Single Sign-on, Multi-Factor Authenticatie, Passwordless Authenticatie, Federated Identity, Identiteitsverificatie, Know your customer (KYC), Personaselectie…

TrustBuilder wordt gesteund door het Franse private equity bedrijf Essling Expansion en combineert financiële stabiliteit, technische expertise en kennis van de industrie. Het samenbrengen van inWebo en TrustBuilder creëert het eerste 100% SaaS pan-Europese buy-and-build platform in cybersecurity software. Het nieuwe bedrijf zal meer middelen kunnen investeren in onderzoek en ontwikkeling, zodat klanten toegang krijgen tot de nieuwste en meest geavanceerde cyberbeveiligingstechnologieën. Klanten zullen ook een beroep kunnen doen op een breder netwerk aan partners voor implementatie en integratie.

“In de huidige digitale wereld is het beschermen van identiteiten en de toegang tot gevoelige informatie belangrijker dan ooit”, zegt TrustBuilder CEO Olivier Perroquin. “We hebben een sterke focus op innovatie, gebruikerservaring en het opbouwen van vertrouwen. Door één bedrijf te vormen, kunnen we klanten nu de best mogelijke oplossingen bieden om met volledig vertrouwen toegang te krijgen tot hun omgevingen. We kijken ernaar uit om onze klanten en partners te blijven bedienen en samen aan een betere toekomst te bouwen.”

Om de vernieuwde dynamiek van de nieuwe organisatie te benadrukken werd het TrustBuilder logo in een nieuw jasje gestoken. Het nieuwe logo is voorzien van de letter t – die staat voor Trust – het hoogste goed in het digitale tijdperk. De basiskleur van TrustBuilder is blauw, een kleur die vooral wordt geassocieerd met veiligheid en vertrouwen, maar het nieuwe logo bevat ook speelse elementen, representatief voor de wendbaarheid en frisheid van de TrustBuilder oplossing.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This