Red Hat ondersteunt de 5G-(r)evolutie door samenwerkingen met Samsung, NVIDIA, Arm en Airspan

28 februari 2023

Red Hat werkt samen met Airspan, Arm, NVIDIA en Samsung om 5G-oplossingen voor de telecomindustrie te bevorderen. Deze samenwerkingen zijn bekendgemaakt op MWC Barcelona en draaien om de verbetering van RAN (Radio Access Network) en de ondersteuning van private 5G-netwerken.

Een RAN is het deel van een mobiel netwerk dat apparaten, zoals smartphones, verbindt met de cloud. Een kritieke bouwsteen van moderne netwerken, die door de doorlopende ontwikkeling en ingebruikname van 5G-technologie steeds beter moet presteren. Daarom werkt Red Hat samen met toonaangevende partners om RAN-prestaties te verbeteren.

NVIDIA: 5G RAN en AI voor hybride en multicloud

De samenwerking met NVIDIA versnelt netwerkimplementaties voor hybride en multicloudomgevingen. Het Kubernetes-gedreven platform Red Hat OpenShift ondersteunt nu verschillende NVIDIA-technologieën om een composable infrastructure te helpen leveren die resulteert in lagere latency en hogere consistentie binnen alle omgevingen. Dit type infrastructuur is minder afhankelijk van gespecialiseerde hardware en software om de benodigde rekenkracht en flexibiliteit te leveren voor compute-intensieve use cases in bijvoorbeeld edge computing, private 5G en AI.

Lees hier het volledige Engelstalige bericht over Red Hats samenwerking met NVIDIA.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This