Versnel digitale transformatie in een hybride wereld met de nieuwste PC-oplossingen van Lenovo

27 februari 2023

Vandaag heeft Lenovo tijdens MWC 2023 de nieuwste PC en Chromebook-oplossingen onthuld om gedistribueerde hybride werkstijlen te helpen omarmen en geavanceerde functies te bieden die gebruikers in staat stellen een breed scala aan eisen en behoeften te vervullen. Met een progressieve en eigentijdse ontwerpfilosofie richten de nieuwste PC-oplossingen, waaronder een uitgebreide vernieuwing van het ThinkPad-portfolio, zich op verbeteringen van de systeemprestaties, een groter gebruik van duurzamere materialen en voortdurende verbeteringen van de gebruikerservaring. 

ThinkPad Z13 en Z16 tweede generatie 

Windows 11 laptops verbeteren belangrijke gebieden van hardware- en softwarefunctionaliteit om gebruikers te helpen een creatieve voorsprong te behouden. ThinkPad Z13 presenteert ook een nieuwe Flax Fiber top cover, met gebruik van bio-based materialen, voor een unieke, individuele uitstraling. Lenovo introduceerde ook een opnieuw ontworpen vierde generatie ThinkPad X13 en X13 Yoga met smallere randen, nieuwe kleuren, materialen en functies om hybride werk en mobiliteit te vergemakkelijken. Het ThinkPad-portfolio voor 2023 wordt aangevuld met de vierde generatie ThinkPad T14s, T14 en tweede generatie T16 werklaptops, samen met de vierde generatie ThinkPad L13, L13 Yoga, L14 en L15, ontworpen voor bedrijven met een breed scala aan mobiele computerbehoeften.

Prijsbewuste bedrijven die op zoek zijn naar doelgerichte productiviteitsfuncties kunnen kiezen voor een vijfde generatie ThinkPad E14 met nieuwe 16:10 schermen of een nieuwe 16-inch vormfactor van de ThinkPad E16. Frequente reizigers zullen de extra bescherming van de nieuwe ThinkPad Professional Sleeve op prijs stellen. Deze is beschikbaar in 13-inch en 14-inch formaten om een brede selectie laptops te ondersteunen. De zeer veelzijdige ThinkCentre Tiny-in-One Gen 5 Monitor biedt verbeterde audiovisuele mogelijkheden en vernieuwde functies die meerdere werkscenario’s kunnen ondersteunen. Tot slot kunnen consumenten genieten van de flexibiliteit van de nieuwste IdeaPad Duet 3i, een uitneembare Windows 11-laptop die naadloos wisselt tussen de clamshell- en tabletmodus; of zij kunnen genieten van het ChromeOS-ecosysteem met de nieuwste IdeaPad Slim 3 Chromebook die een reeks audio-, visuele en connectiviteitsupgrades biedt. 

De producten die vandaag worden geïntroduceerd, kunnen ook beschikbaar zijn als onderdeel van het Lenovo TruScale Device as a Service (DaaS)-model dat organisaties een breed scala biedt aan digitale werkplekoplossingen, flexibele betalingsopties en de mogelijkheid om IT eenvoudig te schalen in lijn met hun evoluerende bedrijfsbehoeften. Om de productiviteit en werknemerservaring verder te verbeteren, kunnen bedrijven Lenovo Premier Support Plus inzetten. Deze nieuwe uitgebreide reeks ondersteuningsdiensten biedt een mensgerichte benadering van IT-ondersteuning en biedt gebruikers een naadloze ervaring en directe toegang tot de beste technici van Lenovo. Premier Support Plus maakt ook gebruik van AI-inzichten op basis van Lenovo Device Intelligence om IT-teams te helpen bij het voorspellen en voorkomen van uitvaltijd van apparaten in een wereldwijde productportfolio.

Uit een recent onderzoek van Lenovo blijkt dat doelgerichte IT een getransformeerd personeelsbestand mogelijk maakt door middel van positieve betrokkenheid, hybride werkflexibiliteit en een grotere focus op de ervaring van werknemers ten aanzien van een groot aantal factoren. Het beste uit eindgebruikers halen vereist oplossingen die zijn afgestemd op de hedendaagse hybride werkwereld, gericht op het bevorderen van een betere productiviteit en het vergemakkelijken van teamwerk. De nieuwste ThinkPad-laptops van Lenovo demonstreren mensgerichte innovaties die essentieel zijn voor het stimuleren van positieve werknemerservaringen, waarbij functies worden geïntroduceerd en verbeterd die nieuwe manieren van hybride werken efficiënter maken en doelgericht denken stimuleren. Dit alles gaat gepaard met aanzienlijke inspanningen om duurzamere producten te creëren.

ThinkPad-portfolio vergroot de focus op circulaire economie

De ontwerp- en ingenieursteams van Lenovo besteden duizenden uren aan onderzoek naar innovaties op het gebied van productie, materialen, energie-efficiëntie, onderhoud en verpakking om steeds duurzamere producten te blijven produceren. Lenovo blijft gericht investeren in een veerkrachtige en duurzamere wereldwijde toeleveringsketen door meer gebruik te maken van duurzame vliegtuigbrandstof en biobrandstoffen voor de scheepvaart, hernieuwbare energie in zijn fabrieken te installeren en geavanceerde energie-efficiënte productieprocessen toe te passen om de koolstofuitstoot te helpen verminderen.

Lenovo moedigt klanten ook aan om hun eigen duurzaamheidsdoelstellingen te halen door het aanbieden van diensten zoals de CO2 Offset Service, die al meer dan 1 miljoen ton kooldioxide van hun aankopen van Think-PC’s heeft gecompenseerd, en de Asset Recovery Service, die klanten al 15 jaar helpt bij het opruimen van hun oude technologische hardware.

Na de lancering van de vernieuwde ThinkPad X1-laptops in december 2022 introduceert de rest van het ThinkPad-portfolio aangepaste en nieuwe modellen die een van de meest uitgebreide laptopportfolio’s op de markt verder versterken.Het toegenomen gebruik van meer gerecycleerde materialen en Post Consumer Content (PCC) plastic in geselecteerde componenten is in lijn met Lenovo’s voortdurende focus op het ondersteunen van een circulaire economie en Lenovo’s doel om tegen 2025 in 100% van de PC-producten post-consumer gerecycleerde materialen te integreren. 

De onderstaande tabel belicht de voortdurende inspanningen van Lenovo om op holistische wijze duurzamere praktijken toe te passen in het ontwerp van zijn ThinkPad-producten en verpakkingen in de ThinkPad-laptops die vandaag worden aangekondigd:

Daarnaast zal de nieuwe Lenovo Commercial Vantage-toepassing, die in december 2022 werd aangekondigd, ook verschijnen in de nieuwe ThinkPad Z-serie, X13-serie, T-serie en L-serie. Door middel van duidelijk geïdentificeerde labels en informatie beogen de intuïtieve functies in de Commercial Vantage-software gebruikers te begeleiden en aan te moedigen om bepaalde instellingen in te schakelen die zijn ontworpen om het stroomverbruik te helpen verminderen of de levensduur van componenten te verlengen.

ThinkPad zorgt voor innovatie in ontwerp, prestaties en gebruikerservaring

De ThinkPad Z13 Gen 2 en ThinkPad Z16 Gen 2, gehuld in moderne designs, worden aangedreven door de nieuwste AMD Ryzen 7000 Series ​ Processors met AMD Radeon 700M Series Graphics, Windows 11 en kunnen worden geconfigureerd tot wel 64GB Dual Channel geheugen en tot 2TB PCIe SSD om gebruikers te helpen zich een weg te banen door de meest veeleisende taken.ThinkPad Z13 Gen 2 onthult een optionele nieuwe met natuurlijke vezel versterkt materiaal voor de 75% gerecyclede aluminium top cover. Dit geweven vlasmateriaal is gemaakt van 100% landbouwproduct dat is verzameld door het oogsten van vlasplantvezels.

Het kenmerkende uiterlijk met de dunne en lichte vormgeving en ultradunne randen zorgen voor een bredere aantrekkingskracht van de ThinkPad. Snelle en betrouwbare Wi-Fi 6E betekent dat de communicatiebalk met FHD-camera en Dolby Voice -microfoons een eersteklas audiovisuele ervaring biedt voor krachtige en betrokken samenwerkingsproductiviteit, vooral met een verspreid personeelsbestand.

Een groot haptisch touchpad bevindt zich naast de iconische TrackPoint voor comfortabele en nauwkeurige invoer. Door dubbel te tikken opent een TrackPoint Quick Menu dat vier menukaarten weergeeft. Deze menukaarten kunnen nu worden aangepast op basis van gebruikersvoorkeuren uit een lijst met opties, waaronder camera- en microfoonfunctionaliteit, maar ook kunnen nu snel specifieke batterij-instellingen en voorkeursinstellingen voor audioapparatuur zoals Bluetooth® of ingebouwde luidsprekers worden geconfigureerd.

 
 
ThinkPad X13 Yoga Gen 4 Black ​en de ThinkPad X13 Gen 4 Storm Grey

De opnieuw ontworpen ThinkPad X13 Gen 4 en ThinkPad X13 Yoga Gen 4 hebben strakkere en smallere randen waardoor de scherm-tot-lichaam verhouding toeneemt en de hybride werkfunctionaliteit voor frequente reizigers wordt verbeterd. Dolby Audio-luidsprekers zijn nu naar de gebruiker gericht voor meer meeslepende audio, en in combinatie met een nieuwe optionele 5-megapixel met infraroodcamera leveren videoconferenties een echte samenwerkingservaring op. Voor een nog intensere beleving met diepe zwarttinten en levendige kleuren kan de X13 Gen 4 worden geconfigureerd met een nieuw 13,3-inch 2,8K OLED-scherm met Dolby Vision® en Eyesafe Certified Natural Low Blue Light-technologie om vermoeidheid van de ogen te verminderen. De beveiliging en het gebruiksgemak worden verbeterd met ultrasone detectie van menselijke aanwezigheid die bescherming biedt tegen willekeurige “over de schouder” toeschouwers en het inloggen op het systeem wordt vereenvoudigd met gezichtsherkenning via Windows Hello.

ThinkPad X13 Gen 4 en X13 Yoga Gen 4 kunnen worden geconfigureerd tot Windows 11 Pro en worden aangedreven door de nieuwste 13e generatie Intel Core-processoren met Intel vPro en geïntegreerde Intel Iris Xe graphics. De X13 Gen 4 kan daarnaast ook worden geconfigureerd met de nieuwste AMD Ryzen 7000-serie processoren met geïntegreerde AMD Radeon 700M Series Graphics.

De ThinkPad T-serie heeft meer dan twintig generaties geïntroduceerd sinds de oorspronkelijke start in mei 2000, waarbij elke uitgave gericht was op verbeteringen op het gebied van ontwerp, prestaties en productiviteit. De nieuwste generatie blijft de grenzen verleggen met toenemende verbeteringen en gebruikt de hierboven genoemde duurzamere materialen. Een nieuwe optionele 5MP camera met infrarood kan de gebruikerservaring verbeteren nu hybride werken de behoefte aan videoconferenties doet toenemen. Verscheidene opties voor schermen met weinig blauw licht zijn beschikbaar om te helpen beschermen tegen vermoeide ogen, waaronder een 2,8k OLED-scherm optie die nu beschikbaar is op de T14 Gen 4, de T16 Gen 2 en de T14s Gen 4.

 
 
ThinkPad T14s Gen 4 Black ​ ThinkPad T16 Gen 2 Storm Grey ThinkPad L13 Yoga Gen 4 Storm Grey
 

De ThinkPad L13 Gen 4 en L13 Yoga Gen 4 hebben ook een optie voor een scherm met weinig blauw licht, waarmee het stroomverbruik wordt verlaagd om de efficiëntie van de batterij te verbeteren. De nieuwste L-serie, waaronder L14 Gen 4 en L15 Gen 4, kan nu worden voorzien van wel 2TB SSD-opslag, tweemaal de capaciteit van de vorige generatie.

De Lenovo View-toepassing die beschikbaar is op geselecteerde ThinkPad-modellen biedt een reeks van intelligente, op camera gebaseerde functies die zijn ontworpen om gebruikers te helpen de kracht van de geïntegreerde camera te benutten om de ervaring van videogesprekken te verbeteren en de beveiliging en digitale gezondheid te verbeteren. Privacy-instellingen, waarschuwingen voor ooggezondheid, automatische kadering en algoritmen voor videoverbetering zijn slechts enkele van de beschikbare instellingen die naadloos samenwerken met de belangrijkste uniforme communicatie toepassingen.

Met het klassieke ThinkPad-ontwerp is de ThinkPad Professional Sleeve verkrijgbaar in zowel 13″ als 14″ formaten zodat deze op maat gemaakt is voor de juiste laptops. De hoes is ook ontworpen om moeiteloos te kunnen reizen. Met een toegankelijk voorvak kunnen gebruikers eenvoudig een telefoon, kabels en accessoires opbergen. Bovendien kunnen gebruikers dit allemaal doen terwijl er meer gebruik wordt gemaakt van duurzamere materialen, dankzij ons slimme gebruik van 24% veganistisch leer en 73% gerecycled polyethyleentereftalaat (PET) aan de buitenkant, en 42% gerecyclede PET-voering aan de binnenkant.

ThinkPad E-serie voor kleine en middelgrote bedrijven

 
ThinkPad E14 Gen 5 Graphite Black

Kleine en middelgrote bedrijven beschikken over een andere laptopportfolio-optie. Naast het hoogwaardige ThinkBook-portfolio kunnen prijsbewuste gebruikers kiezen uit de nieuwste ThinkPad E14 Gen 5 of een nieuwe 16-inch ThinkPad E16. De E-serie beschikt nu over 16:10 beeldschermen met toegenomen scherm-tot-lichaam verhoudingen van meer dan 90% en met een nieuw toetsenbord en een groter 115mm touchpad ontwerp kunnen gebruikers een comfortabelere en productievere ervaring hebben. 

Verkrijgbaar tot Windows 11 Pro en ofwel de nieuwste 13e generatie Intel Core-processoren of de nieuwste AMD Ryzen 7000-serie processoren met AMD Radeon 610M graphics, kunnen de lichtere laptops worden geconfigureerd met geheugenopties tot wel 40GB, dubbele SSD-opslag tot wel 2TB en draadloze verbinding via optionele Wi-Fi 6E voor een razendsnelle, stabiele draadloze verbinding. Bovendien maken 47Whr of 57Whr batterijopties de ThinkPad E14 Gen en E16 geschikter dan ooit voor mobiliteit en hybride werkplekken.

Verbeterde ThinkCentre TIO Gen 5 Monitor (22″ & 24″) biedt veelzijdige alles-in-één flexibiliteit

 

Voor een veelzijdigere alles-in-één ervaring maakt de Tiny-in-One (TIO) vormgeving ​ modulariteit mogelijk, waardoor een kabelloze connectie met verschillende Tiny PC’s mogelijk is en de mogelijkheid bestaat om componenten uit te wisselen wanneer dat nodig is, zodat de monitor en PC afzonderlijk kunnen worden vernieuwd. De nieuwste generatie ThinkCentre TIO-monitoren verbetert de gemaksfactor nog verder en zit vol met gebruikersgerichte functies die inspelen op de behoeften van mobielere en hybride werknemers. De nieuwe ThinkCentre Tiny-in-One Gen 5 Monitor is verkrijgbaar in twee formaten, 21,5 inch en 23,8 inch, en biedt een verbeterde VoIP audio/visuele ervaring dankzij een verbeterde 1080p webcam, microfoon en twee luidsprekers die naar de gebruiker zijn gericht. Met het sRGB FHD-beeldscherm dat randloos is aan 3 zijden maken beide monitoren gebruik van technologie met een natuurlijk en laag blauw licht voor optimaal oogcomfort en zijn ze verkrijgbaar met een 10-punts touchscreen dat ook het gebruik van stylus pennen ondersteunt.

 

De ThinkCentre TIO-productlijn heeft een modulair ontwerp met een achtercompartiment met een ingebouwde, 3-in-1 aansluitingspoort waar de Tiny-desktopunit gemakkelijk in en uit kan worden geschoven en zonder kabel aan de monitor kan worden bevestigd. Als onderdeel van het vernieuwde ontwerp is de nieuwe ThinkCentre TIO Gen 5 verbeterd om naast de standaard ThinkCentre Tiny nu ook krachtige ThinkStation Tiny werkstation PC’s te ondersteunen. Ongeacht welke PC-unit is aangesloten, een roterende, geventileerde deur op het compartiment bedekt en beschermt het, en zorgt voor een nette, strakke uitstraling van achteren – een overweging voor receptiebalies, kiosken, mobiele werkstations en roterende callcenters. Om te zorgen voor verdere beveiliging van wat een draagbaar systeem kan zijn, is een dubbel Kensington-slot opgenomen op het ThinkCentre TIO Gen 5, waarmee zowel de monitor als de aangesloten Tiny PC op hun plaats worden beveiligd, met name handig wanneer het systeem wordt ingezet in onbewaakte, openbare omgevingen zoals een beursstand of bibliotheek. ​ 

Ook nieuw bij deze generatie is dat de ThinkCentre TIO Gen 5 een HDMI-poort aan de achterzijde en een DisplayPort heeft, waardoor uitgebreide compatibiliteit met tot wel twee extra externe PC’s mogelijk is, of het nu gaat om een laptop, een torenwerkstation of een andere desktop. De ThinkCentre TIO Gen 5-monitoren bevatten ook veel van de ontwerp vernieuwingen die onlangs zijn aangekondigd voor de ThinkVision T-serie monitoren van Lenovo, waaronder een ergonomisch bewuste standaard met breder tilbereik, een nieuwe joystickknop voor het configureren van apparaatinstellingen, speciale VoIP-knoppen aan de voorkant van de monitor voor eenvoudige volumebediening, en een slim verkeerslicht dat rood wordt wanneer de camera is ingeschakeld om mensen te waarschuwen wanneer de gebruiker in een virtuele vergadering zit.Deze monitoren zijn verpakt in een papieren kussen. Bovendien kan de Lenovo CO2 Offset Service worden toegevoegd om organisaties te helpen de koolstofuitstoot die met deze monitoren gepaard gaat te verminderen. ​ 

IdeaPad Duet 3i levert dubbele functionaliteit in een strak pakket

 
IdeaPad Duet 3i met optionele digitale pen

Dun, stijlvol en draagbaar, de nieuwste generatie IdeaPad Duet 3i’s biedt een indrukwekkend nieuw scherm, Windows 11, en een krachtige nieuwe Intel N-serie Processor gecombineerd met slimmere functies om het de ideale on-the-go afneembare laptop te maken tegen een betaalbare prijs.

Perfect voor studenten en multitaskers die behoefte hebben aan een veelzijdig en draagbaar apparaat om mee te nemen en te werken op elke locatie, de IdeaPad Duet 3i is lichtgewicht, dun met slechts 8,95 mm en schakelt gemakkelijk tussen laptop, tablet en pen-modus.Met de mogelijkheid om het scherm los te koppelen van het toetsenbord, kunnen gebruikers comfortabel werken in kleinere ruimtes met behulp van de touchscreen optie.

Misschien wel de meest indrukwekkende functie van dit iets grotere 11,5-inch model is het 2K-touchscreen met 100% DCI-P3 dat een levendig kleurengamma en 400 nits helderheid levert, zodat gebruikers kunnen genieten van een uitstekende kijkervaring in een verscheidenheid aan instellingen. 

Of het nu gaat om studenten die online leren of chatten met vrienden, de vernieuwde 5MP voorcamera en 8MP webcam aan de achterkant bieden een scherpere helderheid ondersteund door Dolby Audio voor een all-round verbeterde ervaring. Daarnaast levert deze generatie soepelere prestaties met de optionele Lenovo Digital Pen voor het snel maken van aantekeningen tijdens vergaderingen of lessen.

Blijf gefocust en productief door de nieuwste Intel N-serie processor met ondersteuning van Wi-Fi 6 en tot wel 8,5 uur batterijduur met Rapid Charge Boost voor 2 uur extra gebruik vanuit een korte oplaadbeurt van 15 minute7.

IdeaPad Slim 3 Chromebook (14”, 8) biedt pick-up-and-go essentials

 

 

Voor degenen die op zoek zijn naar de waarde-gedreven essentials die passen bij de toenemende nomadische werk- en levensstijl van tegenwoordig is er de volgende generatie IdeaPad Slim 3 Chromebook met MediaTek Kompanio 500 Series-processor.

Geschikt voor een ontspannen maar geavanceerde levensstijl, is deze 14-inch laptop, verkrijgbaar met een FHD IPS-touchscreen, dun en licht, met een gewicht van slechts 1,3 kg, en biedt een batterij met een levensduur tot 13,5 uur en Wi-Fi 6 connectiviteit.

In vergelijking met vorige generaties is deze Chromebook uit de 3-serie uitgerust met een reeks verbeterde functies die verder gaan dan de helderdere 100% sRGB-schermopties. Met speakers die naar voren zijn gericht en zijn afgestemd door Waves MaxxAudio, een volledig functionele Type-C-poort, een FHD webcamoptie met fysieke sluiter en de toevoeging van een speciale mute-toets, is deze Chromebook klaar voor werk, spel, studie en meer.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This