Lenovo levert solide resultaten door gediversifieerde groeimotoren en operationele efficiëntie

17 februari 2023

Lenovo Group heeft vandaag de resultaten van het derde kwartaal bekendgemaakt, met een omzet van US$ 15,3 miljard en een nettowinst van US$ 437 miljoen. De omzet van niet-PC-activiteiten bereikte een hoogtepunt van 41% en de winstgevendheid bleef solide.

Lenovo’s gediversifieerde groeimotoren van de Solutions and Services Group (SSG) en Infrastructure Solutions Group (ISG) lieten de omzet groeien tot recordhoogtes van respectievelijk US$ 1,8 miljard en US$ 2,9 miljard; een stijging van 23% en 48% jaar-op-jaar. Alle belangrijke businessgroepen droegen voor het vijfde achtereenvolgende kwartaal bij aan het bedrijfsresultaat.

Hoewel de sector met aanzienlijke macro-economische druk te maken heeft, ziet Lenovo mogelijkheden voor de lange termijn. Dit komt omdat de wereldwijde trends van digitalisering en intelligente transformatie blijven versnellen en de IT-uitgaven naar verwachting op middellange tot lange termijn zullen herstellen tot een gematigd groeipercentage. In de PC-sector is de daadwerkelijke vraag, zoals blijkt uit de activeringsgegevens in 2022, veel beter dan de verzendingsgegevens van de sector aangeven, omdat het kanaal overtollige voorraad verbruikt. De Groep verwacht een jaar-op-jaar groei in de tweede helft van het kalenderjaar, met een hogere vraag van eindgebruikers dan het niveau van vóór Covid.

De Groep blijft proactieve maatregelen nemen om haar kostenconcurrentievermogen verder te versterken. Het zal dit doen door te investeren in groeimotoren met hoge marges en door de operationele kosten te verlagen. Het kassaldo van Lenovo blijft sterk, de cashconversiecyclus blijft verbeteren, de kanaalvoorraad is afgenomen en het bedrijf blijft investeren in R&D en duurzaamheid. Daarbij blijft de Groep zich inzetten voor een verdubbeling van de winstgevendheid op middellange termijn.

 
Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This