Inetum benoemt Jacques Pommeraud als CEO

17 februari 2023

Bain Capital en Inetum kondigden vandaag aan dat Jacques Pommeraud benoemd wordt tot CEO van Inetum op 27 februari 2023 en dat Vincent Rouaix Inetum als board member advies zal geven over fusies en overnames. 

Jacques Pommeraud is een executive met uitgebreide ervaring in de technologie- en dienstensector met een sterk technisch en technologisch profiel. Hij heeft zijn strategische visie en zijn vermogen om verschillende teams op te bouwen en te coördineren in verschillende regio’s herhaaldelijk aangetoond. Hij heeft goede resultaten geboekt op het gebied van baanbrekende groei en rentabiliteitsverbetering via ambitieuze transformaties. 

Jacques Pommeraud stelt: “Het is met het grootste genoegen dat ik in dienst ga bij Inetum om de waardecreatie nog verder te versnellen. Ik kijk ernaar uit om dit team van deskundigen te leiden. Zij hebben aangetoond dat ze talent hebben met de uitbreiding van de actieradius van Inetum en de mogelijkheden voor digitale transformatie in het laatste decennium. Het bedrijf heeft veel potentieel om verder te innoveren en te voldoen aan de nieuwe digitale noden van onze klanten.” 

Vincent Rouaix stelt: “Ik heb de eer en het genoegen gehad om in de laatste 14 jaar met continue groei een van de grootste IT-dienstverleners in Europa uit te bouwen. Ik wil alle teams bedanken voor hun inzet en professionaliteit en voor hun bijdragen die Inetum gemaakt hebben tot wat het nu is. Ik wens Jacques Pommeraud veel succes in zijn nieuwe functie. Ik blijf de ontwikkeling van Inetum steunen.” 

“Wij verwelkomen Jacques Pommeraud met veel genoegen bij Inetum. Hij brengt een uitgebreide internationale ervaring en expertise in de technologie- en dienstensector met zich mee,” zegt Matthias Boyer Chammard, Partner, en Giovanni Camera, Partner bij Bain Capital Private Equity. “Onder Vincent’s leiding heeft Inetum een enorme groeiperiode gekend. Jacques en het hele managementsteam zijn nu goed geplaatst om dit verder te zetten en zelfs nog te versnellen met nieuwe groeigebieden op de markt van de digitale transformatie. Het doet ons plezier dat Vincent betrokken blijft in het bedrijf als investeerder, bestuurslid en speciale adviseur op het gebied van grote fusies en overnames.”   

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This