WatchGuard presenteert nieuwe firewalls voor beveiligen van remote en gedistribueerde bedrijven

16 februari 2023

WatchGuard Technologies breidt zijn Firebox-lijn van firewall-appliances uit met de: T25/T25-W, T45/T45-PoE/T45-W-PoE en T85 -PoE. Deze firewalls uit de T-serie (tabletop) zijn specifiek ontworpen om de prestaties te leveren die remote en gedistribueerde zakelijke omgevingen nodig hebben. Met het Unified Security Platform als basis bieden ze een uitgebreide beveiliging en zijn ze eenvoudig te beheren via de WatchGuard Cloud.

Met meer geheugen en hogere doorvoersnelheden kunnen WatchGuard-partners, MSP’s en IT-beheerders hun filialen, kantoorapparatuur, externe apparaten, retail point-of-sale (PoS)-software en externe gebruikers beter beschermen tegen complexe en opkomende bedreigingen. Ook worden netwerkconfiguratie en beheer tot een minimum beperkt. De Fireboxes maken gebruik van de laatste updates in WatchGuard Cloud voor het in realtime grafisch tonen van de SD-WAN-verbindingsstatus en failovers. Ze ondersteunen ook de laatste Fireware-opties voor het verdelen van workloads over meerdere verbindingen. Deze mogelijkheden zijn bij alle WatchGuard servicepakketten inbegrepen.

De belangrijkste kenmerken van de nieuwe Firebox-producten zijn:

  • WatchGuard Firebox T25/T25-W: Biedt stand-alone of centraal beheerde bescherming voor kleine kantoren, thuiskantoren en winkelomgevingen met volledige netwerkbeveiliging op bedrijfsniveau. Zero-touch implementatie via WatchGuard Cloud maakt snelle installatie op externe locaties mogelijk om veilige verbindingen te garanderen. Biedt tot 403 Mbps UTM-doorvoer (met Gateway Anti-Virus, IPS en Application Control) en vijf 1 Gigabit Ethernet-poorten.
  • WatchGuard Firebox T45/T45-PoE/T45-W-PoE: Levert stand-alone of centraal beheerde beveiliging voor kleine en middelgrote bedrijven. Verhoogt de zichtbaarheid van netwerkactiviteit en beveiligingsgebeurtenissen. Biedt flexibele beheertools die een snelle installatie op externe locaties mogelijk maken voor veilige zakelijke verbindingen. Biedt tot 557 Mbps UTM-doorvoer en bevat vijf 1 Gigabit Ethernet-poorten. De Power over Ethernet-modellen bevatten één PoE+-poort om stroom te leveren aan andere apparaten zoals wifi-toegangspunten.
  • WatchGuard Firebox T85-PoE: levert hoogwaardige beveiliging die meegroeit met de netwerkvereisten. Beschikt over SD-WAN, volledige UTM-bescherming met meer dan 940 Mbps en uitbreidingsmodules voor geïntegreerde glasvezel- of 4G-connectiviteit. Biedt gebruikers ook twee Power over Ethernet (PoE+)-poorten die randapparatuur van stroom voorzien.

Met enterprise-class beveiligingsdiensten zoals APT Blocker (sandbox-malwaredetectie) en ThreatSync voor gedeelde kennis tussen endpoint en netwerk, zijn de nieuwe Fireboxes ideaal voor kleine bedrijven die geen speciaal beveiligingsteam hebben. Naast het bieden van geavanceerde bescherming tegen malware voor gedistribueerde omgevingen, bevatten de nieuwe apparaten SD-WAN om de netwerkprestaties te optimaliseren door netwerkverkeer dynamisch te verdelen over meerdere verbindingen.

“IT-omgevingen van alle soorten en maten worden geconfronteerd met geavanceerde bedreigingen van aanvallers, maar mkb’s en afzonderlijke filialen hebben doorgaans niet de mensen in huis om netwerkbeveiligingsapparatuur te configureren, installeren en beheren”, zegt Ryan Poutre, productmanager bij WatchGuard Technologies. “Deze nieuwe generatie Fireboxes maakt optimaal gebruik van ons Unified Security Platform, waardoor managed serviceproviders de meest robuuste oplossingen en vereenvoudigd beheer in handen hebben om in de behoeften van klanten te voorzien.”

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This