Netskope opent datacenter in Brussel: ‘Betere gebruikservaring met minder latentie voor bedrijven in België’

16 februari 2023

Netskope, wereldleider in SASE, heeft eind vorig jaar een nieuw datacenter geopend in Brussel. Dat zorgt voor een aanzienlijke verbetering van de gebruikerservaring van lokale klanten met veilige toegang tot web-, cloud- en privétoepassingen.

Het cloudplatform van Netskope biedt gebruikers toegang en beveiliging van data, om het even waar die gegevens zich bevinden of hoe ze moeten worden benaderd. In een wereld waarin data niet langer in een eigen datacenter staat en werknemers niet meer al hun tijd in de bedrijfskantoren doorbrengen, is het onmogelijk om data on-prem op een klassieke manier te beveiligen zonder de gebruikerservaring te belemmeren. Dankzij de internationale verspreiding van het NewEdge datacenter, biedt Netskope de oplossing om technologie altijd optimaal te laten werken.

Miljoenen gebruikers

Lokale datacenters zorgen er niet alleen voor dat de data van klanten binnen de door hen gekozen jurisdictie worden verwerkt, maar verbeteren ook de toegangssnelheden en de gebruikerservaring. Het datacenter in Brussel is één van de vier nieuwe Europese locaties die begin 2023 in werking zijn gesteld. NewEdge bedient wereldwijd miljoenen professionele gebruikers. Met volwaardige datacenters in meer dan 67 regio’s is het de grootste en qua security beste presterende private cloud. Al deze datacenters zijn beschikbaar voor alle klanten en bij de keuze voor een locatie wordt gekeken naar de noden van internationale bedrijven met medewerkers verspreid over de hele wereld.

“We investeren in regio’s waar we businesspotentieel zien”, zegt Xavier Duyck, Vice President North, Eastern Europe & DACH bij Netskope. “De aanwezigheid van de NAVO en de Europese Unie hebben Brussel voor ons zeker op de kaart gezet. Het nieuwe datacenter zal de gebruikservaring verbeteren met dank aan een lagere latentie en het aanbod van gelokaliseerde content. Dit zorgt ervoor dat we Belgische bedrijven en multinationals met een divisie in België nog beter van dienst kunnen zijn.”

Secure Access Service Edge (SASE)

Secure Access Service Edge, kortweg SASE, is een nieuwe benadering van beveiligingsarchitectuur die in 2019 door Gartner werd aanbevolen. SASE staat voor cloud-native beveiliging en netwerken, en bestaat uit een ‘Security Service Edge’ (SSE), plus SD-WAN. SSE omvat technologieën zoals NG-SWG, CASB, ZTNA, FWaaS en RBI. Netskope, dat zowel toegangsmiddelen (met cloud-native Borderless SD-WAN) als beveiliging van data (met intelligente SSE) aanbiedt, is koploper in het nieuwe SASE-domein.

Netskope gaat uit van het feit dat cloudbeveiliging data-centrisch moet zijn als organisaties een zero trust-strategie willen volgen. Daar waar anderen geprobeerd hebben om de brug te slaan vanuit hun ervaring met het beveiligen van datacenters of het controleren van webverkeer, bedacht Netskope tien jaar geleden SSE, lang voordat het domein door Gartner beschreven werd. In februari 2022 heeft Gartner, in z’n eerste SSE MQ, Netskope als leider bejubeld omwille van z’n duidelijke visie en geavanceerde mogelijkheden voor databeveiliging. Bovendien is Netskope de enige leverancier die voorkomt in zowel het leiderskwadrant van de 2022 Gartner Magic Quadrant als de single-vendor SASE Market Guide van Gartner.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This