Eurofiber sluit 13 bedrijvenparken in Limburg aan op eigen dedicated glasvezelnetwerk

16 februari 2023

Eurofiber, leverancier van connectiviteit over glasvezel voor de zakelijke markt, sluit 13 bedrijvenparken of een potentieel van 4000 grote bedrijven en kmo’s in de provincie Limburg aan op dedicated glasvezel. Bij een dedicated fiber aansluiting beschikt een bedrijf over een eigen, private glasvezelverbinding en zijn snelheid en bandbreedte gegarandeerd en aanpasbaar aan de concrete behoeften.

Omdat de glasvezel connectiviteit niet gedeeld wordt met andere gebruikers, maakt het de verbinding veiliger en onafhankelijk van het verbruik van anderen. Vanaf vandaag zijn de bedrijvenparken in Genk-Diepenbeek, Houthalen en Hasselt aangesloten op het glasvezelnetwerk van Eurofiber. Later dit voorjaar staan Sint-Truiden, Herk-de-Stad en Tongeren op de planning.  

Eurofiber investeert al meer dan 20 jaar in de uitrol van vitale glasvezelinfrastructuur voor kmo’s, grote bedrijven en service providers. Met meer dan 61.700 kilometer aangelegde glasvezel in de Benelux, Frankrijk en Duitsland en via partnerships zoals met het Waalse SOFICO (Société wallonne de financement complémentaire des infrastructures) en met Unifiber, is Eurofiber vandaag reeds in veel straten en bedrijvenparken aanwezig. 

In 2023 wil het 140 bijkomende bedrijvenparken in België aansluiten op haar glasvezelnetwerk, goed voor een potentieel van 9000 grote bedrijven en kmo’s. Langs Vlaamse kant gaat het om de aansluiting van zo’n 50 bedrijvenparken. Limburg is als eerste aan de beurt. Met de 13 geplande bedrijvenparken vertegenwoordigt het bijna de helft van het totale potentieel van 9000 grote bedrijven en kmo’s die Eurofiber dit jaar in Vlaanderen toegang biedt tot haar snelle glasvezelnetwerk. 

Fundament voor duurzame groei 

De impact van de versnelde digitale transformatie sinds de pandemie laat zich zowel voelen bij grote bedrijven als kmo’s.  “Alle types van bedrijven hebben vandaag behoefte aan betrouwbare en stabiele connectiviteit om hun digitale tools en cloudoplossingen ten volle te kunnen benutten en optimaliseren. Het netwerk is vandaag de ruggengraat voor tal van operationele en vaak bedrijfskritische processen. Wij gaan met Eurofiber waar onze klanten zijn en bedrijvenparken zijn te lang ondergeïnvesteerd geweest”, zegt Hans Witdouck, CEO Eurofiber België. “Wij willen als  aanbieder van dedicated glasvezel niet alleen grote bedrijven, maar ook kmo’s helpen te voorzien in een futureproof netwerk. Dat moet een stevige basis vormen voor de noden van vandaag, maar mag tegelijk de toekomst niet hypothekeren. Voor grote bedrijven, maar zeker ook voor kmo’s en snelgroeiende bedrijven biedt een stabiele, veilige en schaalbare dedicated glasvezelverbinding hét fundament voor toekomstige ontwikkelingen en duurzame groei.”

Open ecosysteem van partners

Het glasvezelnetwerk van Eurofiber is een smart en open digitale infrastructuur. Bovendien voorziet Eurofiber enkel de glasvezel, geen diensten.  Daarvoor heeft het een ecosysteem gebouwd van partners, die het netwerk kunnen gebruiken zoals ze dat zelf willen en bijgevolg de connectiviteit over het glasvezelnetwerk voor hun eindklanten kunnen inrichten zoals zij dat willen. Dat is voor kmo’s heel efficiënt. “Dankzij ons professioneel en open ecosysteem van partners kunnen kmo’s genieten van de expertise van ons partnernetwerk voor een op maat gemaakt plan voor hun connectiviteit en cloudomgeving”, besluit Witdouck. 

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This