Volgende hoofdstuk voor Lenovo Channel: nieuw accreditatie- en traceringsprogramma, uitgebreide communities en verbeterde tools en middelen voor partners met Lenovo 360

8 februari 2023

Lenovo kondigt vandaag het volgende hoofdstuk aan van zijn Lenovo 360 global channel framework voor partners. De nieuwste evolutie omvat nieuwe manieren om te “leren en verdienen” met Lenovo 360 Engage, breidt de toegang tot het Lenovo 360 Circle community-initiatief over duurzaamheid uit en lanceert de nieuwe Lenovo 360 Solutions Hub enablement tool.

Lenovo 360 werd voor het eerst gelanceerd in 2022 en biedt partners gemakkelijkere toegang tot de volledige breedte van het Lenovo-portfolio in diensten en oplossingen, infrastructuur en intelligente apparaten. Het kader helpt partners om hun positie in de markt te versterken en beter in te spelen op de behoeften van klanten. Daarnaast investeert Lenovo 360 in het succes van partners door ze met gemak te laten verkopen via oplossingen, marketing en sales enablement resources. Het verbindt partners ook met experts en met andere partners in het ecosysteem via gespecialiseerde communities, en laat de business van partners ook groeien door financiële en educatieve mogelijkheden te bieden.

“Kanaalpartners spelen verschillende rollen voor hun klanten”, zegt Pascal Bourguet, COO van International Markets en Global Channel Chief, Lenovo. “Onze ambitie met Lenovo 360 is om onze partners daar te ontmoeten waar ze zich bevinden in hun transformatie om te voldoen aan de behoeften van hun klanten – of ze nu een end-to-end solution provider, systeemintegrator of iets daartussenin zijn”.

Partners ontsluiten meer manieren om te groeien met Lenovo 360 Engage

Lenovo 360 Engage creëert nieuwe manieren voor partners om te “leren en te verdienen”, zowel op het niveau van de individuele verkoper als van het hele bedrijf. Nieuw voor partners is de introductie van vijf kerncompetenties van Lenovo 360: Life Cycle Services, Workforce Performance, Infrastructure, Advanced Infrastructure en TruScale. Verkopers kunnen referenties en certificeringen behalen na het voltooien van cursussen binnen elke competentie. Naarmate de leerpaden worden voltooid, vergroten verkopers hun kennis en verbeteren ze hun vaardigheden, waardoor ze vertrouwde adviseurs worden voor hun klanten en dat leidt tot een betere klantervaring, meer verkoopkansen en omzetgroei.

Partnerbedrijven kunnen de Lenovo 360 Accreditation op meerdere niveaus verdienen door een combinatie van het bereiken van omzetdoelstellingen en het voltooien van cursussen en certificeringen voor verkopers. Met deze accreditaties kunnen partners dankzij de verbeterde Lenovo 360 Tier-structuur nieuwe statusaanduidingen verdienen via Intelligent Devices, Infrastructure Solutions of een combinatie van beide: de 360 Tier. Nieuwe Lenovo 360 Incentives bieden een wereldwijd verdienkader voor partners die investeren in de Lenovo 360 Competencies.

“Partners zijn bekend met onze bestaande tiers voor Intelligent Devices en Infrastructure Solutions”, zegt Jeff Taylor, Executive Director of Worldwide Channel Marketing and Programs, Lenovo. “Die incentives gaan niet weg; Lenovo 360 Engage voegt een nieuw niveau van incentives toe via onze nieuwe 360 Tier, die nog meer manieren biedt om te verdienen voor partners die zich willen vertakken en over beide portfolio’s willen verkopen.”

Lenovo 360 Engage lanceert op de Lenovo Partner Hub vanaf 3 april 2023.

Uitgebreide Lenovo 360 Circle verbindt partners met actiegerichte communities rond duurzaamheid en ESG-initiatieven

Het Lenovo 360 Circle-initiatief staat open voor alle geautoriseerde kanaalpartners die zich willen aansluiten.

Na een succesvolle pilot met stichtende partners in 2022 verbindt en aligneert de community deelnemende partners met experten en andere channel bedrijven over milieu-, sociale en bestuursdoelstellingen. De community wil partners tools en middelen bieden om hun duurzaamheidsinitiatieven binnen hun eigen organisaties te bevorderen en gezamenlijke, op duurzaamheid gerichte oplossingen te ontwikkelen in overeenstemming met de Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties.

Partners kunnen zich aanmelden voor de Lenovo 360 Circle via de Lenovo Partner Hub.

Met de nieuwe Lenovo 360 Solutions Hub kunnen partners gemakkelijk verkopen 

Naast een reeks nieuwe dashboards, content en enablementmiddelen op Lenovo Partner Hub, kunnen partners zich verheugen op de toevoeging van een nieuw hulpmiddel om de channel-ready oplossingen van Lenovo beter aan de man te brengen.

De nieuwe Lenovo 360 Solutions Hub biedt een reeks van verkoopmiddelen en geïntegreerde tools, waaronder Guided Search, Guided Selling en Co-selling, om prioritaire resultaten te leveren en sneller verkoopvoorstellen op te stellen. De Lenovo 360 Solutions Hub zal in april 2023 beschikbaar zijn op Lenovo Partner Hub en wordt uitgerold naar geselecteerde markten in Noord-Amerika, Europa en Azië-Pacific en verder uitgebreid in 2024.

“Het Lenovo 360 channel framework zorgt voor een volledige revolutie in de manier waarop we zaken doen met onze partners”, zegt Matt Zielinski, Executive Vice President en President of International Markets, Lenovo. “Terwijl we de stimulansen, programma’s en middelen blijven ontwikkelen om hen te helpen hun bedrijf te laten groeien, geven we een duidelijke boodschap af – we zijn het kanaalgerichte bedrijf, en dat is een verbintenis die niet zal verslappen.” ​

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This