Dashdoc biedt automatische klantenfacturatie en ordermanagement aan dankzij samenwerkingen met Billit en Transporeon

8 februari 2023

Dashdoc biedt voortaan automatische klantenfacturatie en ordermanagement aan. De ontwikkelaar van het gelijknamige transportmanagementsysteem (TMS) werkt daarvoor samen met Billit, het online platform voor accounting en facturatie en transportbeheerplatform Transporeon. De functionaliteiten van zowel Billit als Transporeon zijn geïntegreerd in het Dashdoc-TMS, waardoor facturatie en transportopdrachten automatisch afgehandeld kunnen worden. Dat levert een vereenvoudigde administratie op en vermindert het risico op manuele fouten.

Met het TMS van Dashdoc kunnen transporteurs en verladers reeds eenvoudig hun logistieke processen beheren en inplannen. Daar komt dankzij de samenwerkingen met Billit en Transporeon voortaan respectievelijk automatische facturatie en het automatisch ontvangen van orders uit de enterprise resource planning (ERP) bij. Daarmee breidt het aanbod van het TMS verder uit met functionaliteiten die breed inzetbaar zijn bij de klanten van Dashdoc.

Elien Vanderborcht

Via Billit wordt de digitale factuur automatisch toegevoegd aan de andere vrachtdocumenten die Dashdoc genereert, zoals de e-CMR. Doordat alle documenten meteen digitaal beschikbaar zijn, kunnen deze bovendien sneller verwerkt en betaald worden. Dankzij de connectie met Transporeon kunnen transporteurs dan weer automatisch de door verladers toegewezen transporten verdelen onder hun beschikbare chauffeurs. Die administratieve vereenvoudigingen verminderen de kans op manuele fouten.

Divers aanbod

Dashdoc koos voor Billit omwille van het diverse aanbod aan accountingdiensten binnen het platform. Transporeon is op zijn beurt een platform dat reeds algemeen gebruikt wordt door Dashdoc-gebruikers. Nu is Dashdoc het eerste TMS dat hiermee geconnecteerd is. “Qua filosofie passen zowel Billit als Transporeon helemaal bij ons”, zegt Elien Vanderborcht, operations manager Benelux bij Dashdoc. “Net als ons werken ze volledig online en zijn ze compatibel met verschillende systemen. De toepassingen zijn breed inzetbaar bij onze klanten, die kunnen kiezen welke functionaliteiten van Billit ze willen integreren. Op basis van die functies betalen ze een gebruikslicentie. De integratie binnen Dashdoc zelf is voor beide platformen gratis en zeer snel voltooid: plug and play!”

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This