FC Bayern München vertrouwt op Adyen voor zijn betalingen

8 februari 2023

Adyen, het wereldwijde financiële technologieplatform van de grootste bedrijven, is vanaf vandaag de exclusieve betaalpartner van FC Bayern München. De Nederlandse techparel zal alle betalingen verwerken van de voetbalclub, en dit over alle verkoopskanalen heen.

Met Adyen kunnen bedrijven hun ambities sneller waarmaken. Vanaf nu kan FC Bayern betalingen accepteren van overal en op eender welk toestel. Zo kunnen fans van over de hele wereld genieten van unieke betaalmogelijkheden. De betaaldiensten van Adyen zullen doorheen de hele club worden ingezet, waaronder in de fanshop, voor de verkoop van abonnementen, en voor de aankoop van tickets in de Allianz Arena.

De nieuwste AMS1 betaalterminal van Adyen doet meteen ook zijn intrede op het voetbalveld. Deze betaalterminal laat medewerkers van FC Bayern toe makkelijk betalingen te accepteren van overal. Lange wachtrijen kunnen zo vermeden worden aan de kassa van de fanshop. Door de verkoopskanalen samen te brengen kan de club de shop-ervaring van zijn fans naar een hoger niveau tillen.

Andreas Jung, Bestuurslid van FC Bayern: “Met Adyen als officiële partner zijn we voortaan zeker dat de hoge standaarden van onze voetbalploeg ook vertaald zullen worden naar onze betaalstrategie. We zijn voortdurend bezig met hoe we het leven van onze fans kunnen verbeteren. Betalingen zijn daar een cruciaal onderdeel van.”

“We willen FC Bayern München helpen betaaloplossingen te implementeren waarin de fan centraal staat. Zo kan de club focussen op de prestaties en het team,” aldus Hella Fuhrmann, Country Manager DACH bij Adyen. “Of ze nu een truitje kopen online of in de fanshop, fans zullen kunnen genieten van eenzelfde ervaring. De belevenis van de Bayern-fan staat bij ons voorop.”

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This