Siemon viert 120 jaar excellente producten en dienstverlening in de industrie

6 februari 2023

Siemon, een netwerkinfrastructuurspecialist, viert 120 jaar excellente producten en dienstverlening en toewijding aan de industrie. Opgericht door Carl F. Siemon in 1903 op basis van zijn geharde plastic verbindingen en baanbrekende telecommunicatietechnologieën, heeft het bedrijf zijn langdurige commitment aan de industrie behouden met het ontwikkelen van innovatieve infrastructuuroplossingen die digitale transformatie over de hele wereld ondersteunen.

In de afgelopen twee decennia heeft Siemon zijn wereldwijde aanwezigheid uitgebreid tot meer dan 80 landen, waaronder ISO:9001- en ISO:14001-gecertificeerde productiefaciliteiten in meerdere landen. Siemon kan bogen op een wereldwijd netwerk van leveranciers en logistieke centra plus een wereldwijd team van technische en service- en supportexperts, gecertificeerde installateurs, technologiepartners en distributeurs.

Siemon heeft door de geschiedenis heen veel geïnvesteerd in onderzoek en ontwikkeling en heeft met zijn prestaties aangetoond met nieuwe producten het hedendaagse datacenter, moderne intelligente gebouwen en LAN-omgevingen naar een hoger niveau te kunnen tillen. Hieronder volgen slechts enkele van de mijlpalen op het gebied van productinnovatie van dit decennium:

 • LightVerse High-Density glasvezelbekabelingssysteem – ontworpen om de nieuwste uitdagingen rond glasvezelinstallatie aan te pakken en een verscheidenheid aan multimode- en singlemode-toepassingen en aansluitmethoden te ondersteunen.
 • UniClick LC BladePatch fiber jumpers – met een gepatenteerd push-pull-vergrendelingsontwerp en een geïntegreerde switch voor het omschakelen van de polariteit voor een betere toegankelijkheid en een gemakkelijke toegang in een omgeving met glasvezelpatching met hoge dichtheid.
 • Het innovatieve LightWays glasvezelrouteringssysteem dat geen gereedschap vereist – voor het beschermen, scheiden en beheren van steeds grotere hoeveelheden glasvezel in het hele datacenter.
 • UltraMAX Categorie 5e, 6 en 6A UTP Copper Connectivity System – combineert gebruiksgemak, kwaliteit en prestaties in een gestroomlijnde, single footprint voor veelzijdige, intuïtieve en kosteneffectieve implementaties.
 • LockIT Categorie 6 en 6A patchkabels – deze voorkomen het onbedoeld of ongeoorloofd loskoppelen van bedrijfskritische apparaten in openbare ruimtes.
 • OptiFuse voorgepolijste fusion splice-on connectoren – voor superieure prestaties, korte installatietijden en minder materiaal- en ruimtevereisten door het elimineren van de noodzaak voor fiber splice trays.
 • Value Vertical Cable Manager en Value Rack – bieden een voordelige maar toch complete oplossing voor het beveiligen van IT-apparatuur en het faciliteren van bekabeling in complexe netwerken met hoge dichtheid, terwijl ruimte, tijd en arbeid worden bespaard.
 • SkinnyPatch Categorie 6 en 6A UTP en afgeschermde modulaire patchkabels – deze leveren superieure prestaties met een kleinere kabeldiameter voor verbeterde luchtstroom en flexibiliteit in patchgebieden met een hoge dichtheid.
 • LightBow Fiber Termination System – met gepatenteerde, gebruiksvriendelijke termination tool en voorgepolijste connectoren die de aansluittijd verkorten en superieure prestaties en betrouwbaarheid leveren.
 • Z-Plug Field Terminated Plug – biedt snelle, betrouwbare, krachtige plug-afsluitingen voor directe verbindingen met IP-gebaseerde en PoE-apparaten in de hedendaagse geconvergeerde netwerken.
 • Uitgebreide reeks keystone-connectiviteit met faceplates, patchpanelen en opbouwdozen voor keystone Z-MAX en MAX UTP in categorie 5e, 6 en 6A-prestaties.
 • Voortdurende ontwikkeling rond krachtige, snelle kabelassemblages in QSFP- en SFP-vormfactoren voor datacenterverbindingen met hoge bandbreedte en lage latency.

Al 120 jaar houdt Siemon vast aan haar cultuur van continue verbetering, inclusief onze langdurige inzet voor het beschermen en het behouden van het milieu. Vandaag de dag wordt die toewijding met meer enthousiasme dan ooit voortgezet via verschillende belangrijke wereldwijde

doelstellingen en initiatieven op het gebied van klimaatverandering. Op basis van het Science Based Targets-initiatief (SBTi), inclusief de Business Ambition for 1.5°C en de UNFCCC Race to Zero-campagne, committeert Siemon zich om bedrijfsbrede doelen voor emissiereductie op korte en lange termijn te halen. Siemon werkt ook samen met zijn wereldwijde klanten en leveranciers om hun inspanningen om de uitstoot van broeikasgassen en afval te verminderen verder aan te moedigen. Ook ondersteunen wij klanten door middel van een holistische benadering van milieuvriendelijke levenscycli van producten en beheer van de toeleveringsketen. Lees hier meer over de duurzaamheidsbelofte van Siemon.

Als reactie op de pandemie en de materiaal- en arbeidstekorten die de wereldwijde toeleveringsketen verstoorden, breidde Siemon haar productiecapaciteiten uit en introduceerde het innovatieve FiberNOW-programma voor snelle glasvezelverzending en andere soortgelijke regionale programma’s om de kosten en doorlooptijden aanzienlijk te verminderen. Dat alles terwijl het aanbieden van een breed scala aan educatief materiaal werd voortgezet. Denk aan application guides, whitepapers, technische instructies en webinars die zijn ontworpen om klanten te helpen op de hoogte te blijven van industriële technologieën, zodat zij hun ontwerpen en installaties verder kunnen optimaliseren.

Als onderdeel van ons streven naar leiderschap in de branche, blijft Siemon actief betrokken bij brancheverenigingen en normalisatie-organisaties over de hele wereld. Denk aan TIA, The Ethernet Alliance, IEEE en ISO/IEC. In 2021 werd Siemon door TIA erkend als een top 2% Star Award-winnaar voor het meest betrokken bedrijf.

Siemon viert haar 120-jarig bestaan als familiebedrijf en is trots op de niet-aflatende steun en toewijding van het wereldwijde Siemon-team. Daartoe behoort ook de vijfde generatie President en CEO van de Siemon-familie, Henry Siemon.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This