Goede resultaten voor Dassault Systèmes in vierde kwartaal van fiscaal jaar 2022

6 februari 2023

Dassault Systèmes heeft de prima resultaten bekendgemaakt over het vierde kwartaal van 2022, dat eindigde op 31 december. Tevens heeft het bedrijf de resultaten van fiscaal jaar 2022 gepubliceerd. Tijdens de bekendmaking van de cijfers sprak het concern ook over de noodzaak van “een complete metamorfose, een radicale omslag in ons perspectief op de wereld”.

De totale omzet groeide tijdens het vierde kwartaal met 10% naar meer dan 1,58 miljard euro. In geheel 2022 realiseerde het bedrijf een omzet van ruim 5,66 miljard euro, een toename van 9% in vergelijking met 2021 (IFRS in constante valuta). De omzet uit cloudsoftware groeide in het vierde kwartaal van 2022 met 22%, waaraan 3DEXPERIENCE-software met 24% omzetgroei in belangrijke mate heeft bijgedragen.

Metamorfose noodzakelijk

Bernard Charlès, Vice Chairman en Chief Executive Officer van Dassault Systèmes licht toe: “De wereld verandert in een ongekend tempo. Onze klanten en partners wenden zich tot Dassault Systèmes om grenzen te verleggen, nieuwe ambities vast te stellen en nieuwe businessmodellen te creëren, in een wereld waar duurzaamheid voorop staat en het belang van soevereiniteit toeneemt.”

“Een complete metamorfose, een radicale omslag in ons perspectief op de wereld, is noodzakelijk. Dat is te realiseren door gebruik te maken van virtuele werelden om de echte wereld te verbeteren. Onze wetenschappelijk onderbouwde ‘Virtual Twin Experiences’ vertrouwen op disciplines met een verschil in schaalgrootte, biologie, scheikunde, materiaalkunde, mechanica en elektromagnetisme, waardoor AI-technologie de enorme hoeveelheid ongestructureerde data kan transformeren naar gestructureerde kennis en kunde. Deze virtuele activa worden de facilitator van het ontwikkelen van nieuwe producten en diensten voor consumenten. Klanten verwachten niet alleen de virtualisatie van het product te zien, maar de virtualisatie van een product in de gebruiksomgeving, dat is waar een experience om draait.”

Holistische benadering voor circulariteit

“De toenemende acceptatie van Virtual Twin Experiences is van cruciaal belang voor onze klanten, in alle marktsectoren. Daarmee kunnen ze zowel anticiperen op de behoeften van hun klanten met onderscheidende ervaringen, als het aanbod verduurzamen. Wij hebben de processen van creatie tot en met productie getransformeerd vanuit een holistische benadering voor circulariteit, waarbij soberheid en het einde van de levenscyclus in de ontwerpfase worden meegenomen. Wij stellen bedrijven en de samenleving in staat om te meten en af te wegen wat ze nodig hebben en wat er terug te geven is aan onze planeet, de ecorekening. Als we in staat zijn om de toegevoegde waarde van wetenschap te benutten voor het harmoniseren van producten met de natuur en het leven, oftewel ons bestaan, kunnen we samen een betekenisvolle impact hebben.”

Langetermijnstrategie

“De governance-evolutie, die de afgelopen jaren is ontwikkeld om onze langetermijnstrategie te ondersteunen, zoals gecommuniceerd in april 2022, is nu van kracht. Oprichter Charles Edelstenne is erevoorzitter geworden en blijft bestuurder. Met hem kijk ik uit naar het continueren van veertig jaar samenwerken. Verder ga ik deze tandembenadering repliceren met Pascal Daloz. Pascal en ik delen dezelfde overtuiging: de kracht van op wetenschap gebaseerde virtuele werelden creëren waarde en vooruitgang voor alle stakeholders, zijnde bedrijven, patiënten, consumenten en burgers. Samen blijven we de missie en nalatenschap van het bedrijf bevorderen.”

Pascal Daloz, plaatsvervangend CEO van Dassault Systèmes, voegt daaraan toe: “Het verheugt mij om de rol van plaatsvervangend CEO op me te nemen. Bernard en ik hebben al twintig jaar succesvol samengewerkt en ik kijk uit naar de volgende twintig. De afgelopen twee decennia waren onze klanten een essentieel onderdeel van de reis. In mijn nieuwe rol blijf ik sterk toegewijd aan het uitbreiden van partnerschappen, het helpen van klanten bij het overwinnen van hun uitdagingen en het realiseren van de ambities met baanbrekende innovaties.”

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This