Belgische boekhoudstartup Horus Software verdubbelde haar aantal gebruikers in 2022

6 februari 2023

Horus Software, de Belgische startup die een boekhoudingssoftware en app op basis van Artificiële Intelligentie heeft ontwikkeld, heeft eind 2022 de kaap van 8.000 gebruikers gerond. Dat is meteen een verdubbeling ten opzichte van 2021. De finalist van de prestigieuze Deloitte Tech Fast 50 prijs kende het afgelopen jaar een omzetgroei van 75%.

2022 was het jaar van de concretisering voor de startup uit Luik. Horus ontwikkelde twee producten voor de Belgische markt: Horus Office, een accountancysoftware voor boekhouders en fiduciaires, en Falco, een financiële app gelanceerd in 2021 voor ondernemers en bedrijfsleiders. Het bedrijf dankt haar groei enerzijds aan het vaste vertrouwen van haar klanten in haar Office-oplossing, en anderzijds aan de groei van de Falco-app.

8.000 gebruikers

Terwijl de startup nog zo’n 4.000 gebruikers telde in 2021, gebruiken vandaag al meer dan 8.000 mensen Falco of Horus Office. Als de huidige groei wordt aangehouden, verwacht het bedrijf de kaap van 10.000 gebruikers te ronden in maart 2023. De Falco-app voor ondernemers is goed voor 80% van de gebruikers.x

7 miljoen gewonnen minuten

Dankzij de AI in de software en app kunnen boekhoudkundige processen worden geautomatiseerd. Zo analyseert het systeem automatisch een factuur en worden ze ook meteen correct ingeboekt in de boekhouding. In 2022 scande de AI van Horus niet minder dan 7 miljoen facturen. Dat komt neer op 7 miljoen minuten, 116.000 uren of bijna 15.000 gewonnen werkdagen.

Verhoogde financiële prognoses

In 2022 draaide Horus een omzet van 2 miljoen euro, een stijging van 75% jaar op jaar. Die omzet wordt voorlopig evenredig verdeeld tussen Horus Office en Falco. In de toekomst denkt het bedrijf meer inkomsten te halen met haar Falco-app. Dankzij het sterke jaar verhoogt de startup haar financiële prognoses voor 2023. Horus verwacht het komende jaar haar omzet te verdubbelen en over de lat van 4 miljoen euro te springen.

Benjamin Tailleur, COO bij Horus Software verduidelijkt: “Ons doel voor 2022 was om ons klantenbestand en producten te stabiliseren. We wilden eerst en vooral de beste boekhoudkundige oplossingen van België hebben. Deze groei is een mooie erkenning voor ons harde werken. Aan de ene kant krijgen we het vertrouwen van de boekhouders en fiduciaires, aan de andere kant gebruiken steeds meer ondernemers Falco om hun boekhouding in realtime bij te houden.”

Deloitte Tech Fast 50

Als kers op de taart behaalde de startup de 15de plaats (op 50) in de prestigieuze Deloitte Tech Fast 50 prijs. De jonge onderneming toonde een groei van 1220% over de afgelopen 3 jaar. Zo eindigde Horus als tweede Waalse bedrijf van de in totaal 5 genomineerde ondernemingen uit het zuiden van het land.

Jérôme Tailleur, verkoopsdirecteur bij Horus Software zegt: “Wat opvalt is dat slechts 10% van de genomineerden uit Wallonië komt. We zijn fier dat we het Waalse ondernemerschap op de kaart hebben kunnen zetten. Hopelijk kan dit andere ondernemers uit de regio inspireren.”

Nieuwe focus op Vlaanderen

Ook het komende jaar wil de Luikse startup niet op haar lauweren rusten. Terwijl Horus 4 nieuwe profielen heeft aangetrokken in 2022, mikt het bedrijf op een verdrievoudiging van de aanwervingen in 2023, of 12 nieuwe werknemers. Dat gaat dan vooral over IT-profielen en commerciële medewerkers. Het bedrijf is al stevig verankerd in Wallonië en Brussel, en wil nu ook nieuwe initiatieven opzetten in Vlaanderen. “Alle pistes staan open”, besluit Benjamin.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This